BOLU Yedigöller Milli Parkı'nda bir aracın çarpması sonucu beli kırılan çakal, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne götürüldü. Ameliyat olması durumunda felç kalacağı belirlenen çakala Eskişehir'de tekerlekli ortez takılacak. Artık doğada yaşayamayacak çakal, Düzce'de bulunan rehabilitasyon merkezinde kalacak.
Geçen pazartesi günü orman muhafaza memurları, Yedigöller Milli Parkı yolunda bir aracın çarpması sonucu yaralanan çakalı buldular. Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi görevlileri yaralı çakalı tedavisi için Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne götürdü. Burada ameliyat edilmesi durumunda felç kalacağı söylenen yaralı çakal tekrar Bolu'ya getirildi. Doğayı ve Hayvanları Seven Sevdiren Derneği Başkanı Zafer Akkaya ve Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerinin girişimiyle yaralı çakal bugün Eskişehir'de bulunan işadamı Niyazi Çapa'ya ait Türkiye'nin ilk ve tek hayvanlara yönelik hizmet veren ortez, protez atölyesine götürüldü. Burada vücuduna tekerlekli ortez takılacak çakal daha sonra Düzce'de bulunan rehabilitasyon merkezine gönderilecek.
Çakalın belinin kırıldığını belirten Doğayı ve Hayvanları Seven Sevdiren Derneği Başkanı Zafer Akkaya, "Ankara'daki yetkililer hayvanın artık doğada yaşayamacağını ve ameliyat edildiği takdirde felç kalacağını söylediler. Bunun üzerine Eskişehir'e götürmeye karar verdik. Orada protez takılacak ve ardından da Düzce'de rehabilitasyon merkezinde kalacak. Artık doğaya salınması mümkün değil" diye konuştu.