GİRESUN Belediyesi'ne iş yaptığını ancak mağdur olduğunu ileri süren 27 yaşındaki elektrikçi Ömer Kılıç, protesto için kendisini otomobiline kilitledi. Belediye binası önüne park ettiği otomobilinin camına da, 'Biz hep sustukça yediler Giresun’u ama ben susmuyorum' yazan Kılıç, parasının verilmesini istedi.
Bulancak Sanayi Sitesi'nde elektrikçi Ömer Kılıç, Giresun Belediyesi'nin isteği üzerine yollara araç girişini gerektiğinde engellemek için kullanılmak için elektrikle çalışan bariyer yaptığını, ancak belediyenin bariyerleri daha sonra başkasından aldığını, bu nedenle de mağdur olduğunu iddia etti. Camına, 'Biz hep sustukça yediler Giresun'a ama ben susmuyorum' yazılı bir de karton koyduğu 28 NR 616 plakalı otomobilini belediye binasının giriş kapısının önüne park eden Kılıç, aracın kapılarını da kilitledi.
Polislerin ikna etmeye çalıştığı Ömer Kılıç, “Kimseye zarar vermeye gelmedim. Başkan Aksu’nun süs köpeği kadar değerimiz yok mu? Ben insan değilim miyim?” dedi ve Başkan Kerim Aksu ile görüşmek istediğini söyledi.
Yaklaşık yarım saat süren ikna çabaları sonuç vermeyince Giresun Belediye Başkanı CHP'li Aksu aracın yanına geldi ve Ömer Kılıç’ı ikna ederek belediye binasına götürdü.  Bir süre Başkan Aksu ile görüşen Kılıç'ın üzerinde kurusıkı tabanca bulundu. Ömer Kılıç, daha sonra getirildiği Giresun Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.