ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde, 'Kombi Davası' nedeniyle haciz konulan belediyeye ait 98 parça taşınır mal ile 170 bin TL'lik diğer taşınır mallar icradan satıldı.
Gazipaşa'nın Pazarcı Mahallesi'ndeki sahilde 1997 yılında yapımına başlanan Kombi Tatil Sitesi, eski belediye başkanı Ali Güzel zamanında 5 katlı 16 blok olarak ruhsatlandırıldı. İnşaat daha sonra yine Ali Güzel zamanında mühürlendi, eski belediye başkanlarından Bekir Akyol döneminde de sitenin tapu iptali için dava açıldı. Şu anki belediye başkanı Cemburak Özgenç döneminde ise site inşaatının olduğu arazinin tapu tescili belediye adına yapıldı. Kombi Sitesi'nden daire satın alanların itirazları üzerine olayın taşındığı Konya Asliye Hukuk Mahkemesi, vatandaşların mağduriyetinin sorumlusu olarak belediyeyi gösterdi ve Yargıtay yaklaşık 2 yıl önce kararı onadı.
ÇALIŞKAN'IN ALACAĞI İÇİN HACİZ
Avukat Osman Turan, mağdurlardan müvekkili Hasan Çalışkan adına 24 Temmuz 2013 tarihinde, 72 bin 450 TL olan alacak için Gazipaşa Belediyesi Turizm Tesisleri'nde bulunan beyaz eşyalara haciz koydurdu. Bu süre zarfında alacağın tahsis edilememesi üzerine Avukat Turan, haczedilen 24 bin 400 TL değerindeki taşınır malların satışını istedi.
Gazipaşa İcra Müdürlüğü'nde dün yapılan satış ihalesinde, Gazipaşa Belediye Tesisleri'nde bulunan 11 bin 100 TL değerinde değişik güç ve markalarda 37 klima, 2500 TL değerinde 25 mini buzdolabı, 10 bin 800 TL değerinde 36 LCD televizyon satışa sunuldu. Satışta 46 bin lira veren Neşat Güneş, belediye mallarını almaya hak kazandı.
BELEDİYE BİNASININ KLİMALARI DA SATILDI
Aynı dava ile ilgili bir diğer icradan satış da Gazipaşa Belediye binasında gerçekleşti. Kombi Tatil Sitesi davasında mahkemeyi kazanan diğer mağdur Mevlüt Aslan, alacağı olan 170 bin lira için 15 Ocak'ta Gazipaşa Belediyesi'nin mallarına haciz koydurdu. Belediye binasında bulunan klimalar ve televizyonlar başta olmak üzere taşınır mallar haczedildi. Ancak ilçede lisanslı yeddiemin deposu olmadığı için haczedilen mallar belediyede bırakıldı.
Avukat Osman Turan'ın talebiyle bu mallar için yine dün gerçekleşen açık artırmada 32 bin lira veren Güneş, belediyenin taşınır mallarını aldı.