KOCAELİ'nin Çayırova İlçesinde 5 yıldır yayınlanan Çayırova Gazetesi'ne 9 Mayıs Cuma günü gelen belediye zabıta memurlarının "İşletme ruhsatınız yok. 12 Mayıs Pazartesi günü saat 16.00'ya kadar alınmadığı takdirde işyeri mühürlenecektir" tebligatına rağmen, akşam saatlerine kadar herhangi bir işlem yapılmadı.
Bugün bazı siyasi partiler ile diğer gazetelerin sahip ve çalışanları ve vatandaşlar da gazeteye destek ziyareti yaptı. Gazetenin işletme ruhsatı alması için verilen süre saat 16.00'da dolarken, aynı saatte CHP İlçe Başkanı Rasim Meriç, SP İlçe Başkanı Mehmet Saraç ve bazı belediye meclis üyeleri destek için Çayırova Gazetesi'ne geldi. Gazete sahibi Ercan Kurt yaptığı açıklamada, Çayırovanın AK Partili yeni Belediye başkanı Şevki Demirci aleyhinde haber yaptıkları için baskı gördüklerini iddia etti. Araya hafta sonu girdiği için o kadar sürede ruhsat alınamayacağını belirten Kurt, "İşletme ruhsatı bahane edilerek gazetemizin yayınını durdurmaya çalışıyorlar. Gazete yazı işleri ve matba da burada" dedi.
Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ise Çayırova Gazetesi'ne yönelik özel bir uygulama yapmadıklarını belirterek, "Bu konuyla ilgili gazeteye sadece gün verilmiş. Kapatılacak ve de mühürlenecek diye bir şeyde yok. Sadece kendisine söylediğimiz bu. Gitsin ruhsata müracaat etsin. Kendisiyle bir sıkıntımız yok ki. Müracaatını yapsın, alsın ruhsatını" diye konuştu.

MI-BK(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)