KONYA Büyükşehir Belediyesi'ne başvurmalarına rağmen 1.5 yıldan bu yana kapalı otobüs durağı yaptıramayan Meram İlçesi Çomaklı Mahallesi'nde oturanlar, çareyi kendi duraklarını yapmakta buldu.
Edebiyat Caddesi'ndeki durağın olduğu alana tahta direk çakarak üzerini saçla kapatan mahalle sakinlerinden Ali Dalyaran, evinden getirdiği 3 kişilik koltuğu da koyarak otobüs bekleme yeri yaptı. 
Mahalle sakinleri yazılı olarak başvurmalarına rağmen belediyenin kapalı durak yapmamasından yakındı. Aynı mahallede oturan 55 yaşındaki Ali Dalyaran, durak olmadığı için zor durumda kaldıklarını  anlattı. Bazen yağmur, bazen de güneşin altında yaklaşık yarım saat otobüs beklediklerini belirten Dalyaran, "Belediyenin cadde üzerine durak yapması için 8-10 sefer müracaatta bulunduk. Ancak, çare bulamadık. Her seferinde gelip bakacaklarını söylediler. Biz de bekledik. Ama yapmadılar. Bizi yaklaşık 1.5 senedir oyalıyorlar" dedi.
Sorunlarına çözüm bulamayınca kendisinin çözüm ürettiğini ifade eden Dalyaran şunları söyledi:
"Belediyeden ümidi kestim. Belediye başkanımız gazete ve televizyonlarda akıllı duraklar yaptıklarını söylüyor. Ben de tahta direkler ve saç kullanarak 'Akıllı durağımı' yaptım. Evden getirdiğim eski koltuğu da otobüs beklemeye gelenlerin kullanması için çardak şeklindeki durağın altına bıraktım. 21'inci Yüzyıl'da Konya Büyükşehir Belediyesi'nin akıllı durakları böyle mi olmalı. Eskiden köydük, şimdi merkez Meram İlçesi'ne bağlı mahalle olduk. Bu köyden Meram Belediye başkanımıza yüzde 95 oy verdik. Karşılığı bu mu olmalı?"
Toplam 350 hane bulunan Çomaklı Mahallesi'ndeki muhtelif yerlerde duraklar bulunduğunu ancak mahallenin girişindeki 2 kilometrelik Edebiyat Caddesi üzerindeki 6 otobüs indirme-bindirme yerinde kapalı durak bulunmadığını ifade eden 58 yaşındaki Osman Akyurt da "Mahallenin girişindeki 2 kilometrelik cadde üzerindeki 6 otobüs durağından hiçbiri kapalı değil. Yağmurlu havalarda otobüs bekleyenler ıslanıyor. Bazen de güneşin altında kavruluyor. Tek istediğimiz bu durakların yapılması" diye konuştu.

MKY(İA/İD) (FOTOĞRAFLI)