KAHRAMANMARAŞ’ın merkez Onikişubat İlçe Belediyesi, ilçenin 128 mahalle muhtarına iletişimde kolaylık sağlamak amacıyla kitapçık hazırlandı, isme özel basılan kartvizitleri dağıttı.
Onikişubat Belediye Başkanı AK Partili Hanefi Mahçiçek’in talimatıyla ilçeye bağlı 128 mahalle muhtarı için kartvizit ve iletişimde kolaylık sağlamak amacıyla hazırlanan Büyükşehir ve Onikişubat belediyelerinin görev alanları ile irtibat numaralarının yer aldığı kitapçıklar hazırlandı.
Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlara, hazırlanan kitapçıklarla isimlerine özel basılan kartvizitler dağıtıldı. Mahçiçek, kentin büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından görev alanları ve iletişimle ilgili yaşanan eksikliği hazırladıkları kitapçıkla giderdiklerini söyledi. Mahçiçek, hazırlanan kitapçıklarla bilgi karışıklığının ortadan kalkacağını belirterek, şunları kaydetti:
"Kahramanmaraş büyükşehir statüsüne 30 Mart seçimleriyle kavuştu. 30 Mart seçimlerinden sonra da metropol ilçe olarak Onikişubat ve Dulkadiroğlu belediyeleri olmak üzere iki belediyemiz oldu. Büyükşehir olmamız dolayısıyla hangi belediyenin ne hizmet ve hangi bölgede çalışacağının sağlanacağı konusunda bilgi eksikliğimiz vardı. Biz bu bilgi eksikliğini gidermek için hangi hizmetleri hangi belediyenin yapacağına dair bir kitapçık hazırladık. O kitapçıkta Büyükşehir ve Onikişubat belediyemizin görev alanlarını sıraladık. Bu kitapçıkta ayrıca hangi konuyla ilgiliyle alacağımız hizmet, ilgili birimlerimizin de telefonlarını yazdık. Dolayısıyla bundan böyle muhtar arkadaşlarımızın hangi ihtiyaçları varsa o konuyla ilgilenen birime ulaşacak ve bilgi karışıklığı olmayacak. Bu sayede hizmetler de daha kolay ve verimli olacak."
Mahçiçek, belediyelerin görev alanlarıyla ilgili hazırlanan kitapçıkların önümüzdeki günlerde tüm vatandaşlara dağıtacaklarını sözlerine ekledi.

MY (HK/AAA) (FOTOĞRAFLI)