BURSA Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü daire başkanları, şube müdürleri ve diğer çalışanlar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Merkezi'nde deprem, fırtına, sel, karbonmonoksit ve doğalgaz zehirlenmeleri karşısında alınması gereken önlemler ile felaket sonrası ilk yardım müdahalelerine ilişkin uygulamalı eğitim aldı.
BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Sivil Savunma Uzmanlığı Birimi'nin organizasyonuyla gerçekleştirilen çalışmaya katılan personel, simülasyonlu uygulamalar eşliğinde doğal afet anında neler yapılacağını öğrendi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Merkezi hakkında bilgi veren Merkez Müdürü İbrahim Tarı, 6 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu Afet Merkezi'nin 15 milyon liralık yatırımla hizmete girdiğini söyledi.
İbrahim Tarı, “Günümüzün en son teknolojik imkanları çerçevesinde dizayn edilen merkezimizin simülasyonlu uygulama alanlarında, doğal afetlere karşı alınması gereken önlemler ile afet sonrası yapılması gereken ilk yardım uygulamaları hakkında bilgi veriliyor. Çevre il ve ilçeler dahil olmak üzere ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ağırlıklı olmak üzere günde 100'ü aşkın kişi ziyaret ediyor" dedi.