TOKAT'ta, nüfusu 2 binin altında olması dolayısıyla kapatılacak olan Zile İlçesi'ne bağlı Yalınyazı ve Güzelbeyli beldelerinde vatandaşlar durumu protesto etmek için cemevinde açlık grevine başladı. 
Tokat'ta 2011 yılında yapılan sayımda nüfusu 2 binin altında çıktığı için kapatılacak olan 42 belde arasında bulunan Zile'ye bağlı Yalınyazı ve Güzelbeyi'de vatandaşlar ilginç bir eyleme gitti. Her iki beldede cemevinde bir araya gelen vatandaşlar açlık grevi başlattı. 'Beldeme dokunma', 'Belediyemiz halkımıza yol, elektrik, sağlık, ışık oldu. Ya özel idare' pankartı taşıyan vatandaşlar, beldelerinin kapatılmaması için açlık grevine başladıklarını söyledi. Cemevi içinde yere yatak sererek açlık grevine başlayan belde sakinleri kararın gözden geçirilmesini istedi. Bu arada bir vatandaş, üzerinde 'Belediyemiz için ölmek var dönmek yok' yazılı tabutun içerisine girdi.
'HAKSIZLIĞIN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ'
Yalınyazı Belediye Başkanı CHP'li Hamza Aykul, belde halkı olarak açlık grevine başladıklarını söyledi. Aykul, "Bizler kendimiz için değil geleceğimiz ve beldemiz için sesimizi duyurmak için açlık grevine başladık. Kasabamız, daha önceki sayımlarda nüfusu 2 binin üzerindeydi. 2011 yılı nüfus sayımında 2 binin altına düştüğü için kapatılıyor. Bu haksızlığın giderilmesini yetkililerden talep ediyoruz" dedi.