ADANA'nın Kozan İlçesi'nde belediyenin kamulaştırma kararı alıp evleri yıkarak yol açtığı bölgedeki kamulaştırmadan vazgeçmesi üzerine, mülk sahipleri moloz dökerek yolu trafiğe kapattı.
Kozan Belediyesi, şehir planında yol olarak görülen Tufanpaşa Mahallesi'ndeki Gönül Altuntaş ve Mehmet Can ile mirasçılarına ait bir arsayı yol açma çalışması kapsamında kamulaştırmak için çalışma başlattı. 2008 yılında Uzlaşma Takdir Kıymet Komisyonu, Can Ailesi'nin varislerine ait 430 metrekare arsa ve içerisindeki 160 metrekare ev ile ağaçlar için kısmi kamulaştırma bedeli olarak 40 bin lira bedel çıkarttı. Mal sahiplerinin 2012'de yeniden fiyatlandırma talebinde bulunmasının ardından yapılan yeni çalışmalarda bu kez 45 bin lira değer belirlendi. Bu sırada yol da ulaşıma açıldı. Kozan 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada belediyenin davacı tarafa ait mülk için belirlenen 195 bin 888 lirayı banka hesabında depo etmesine karar verdi. Bunun üzerine Belediye Encümeni, 2013'de aldığı bir kararla kamulaştırma işleminden vazgeçerek, bedelin mülk sahiplerinin hesabına depo edilmemesine karar verdi. Karar mahkemeye ve ilgili kurumlara da bildirildi.
Belediye ile yapılan görüşmelerin olumsuz sonuçlanması üzerine mülk sahibi olan varisçiler, kamyonlarla getirdikleri molozları arsalarının sınırlarını belirleyen alana dökerek yolu ulaşıma kapattı.
Mülk sahipleri, daha sonra molozların önüne koydukları panoya Belediye Encümeni'nin ilgili kararı ve bu kararın belediyenin avukatı tarafından mahkemeye bildirildiği yazıları asarak, "Kozan Belediyesi Encümeni'nin 9 Temmuz 2013 tarih ve 177 sayılı kararı ile kamulaştırma işleminden vazgeçilmesine karar vermesinden dolayı arsamın sınırlarını çevirmiş bulunmaktayım" denildi.
Yolun ulaşıma kapanınca bu sokağa giren araç sürücüleri de zor anlar yaşadı.