MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediyesi depolarında, 2008 yılında basılmış ve çürümeye terk edilmiş yaklaşık 100 bin tanıtım kitabı ortaya çıktı. Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, "Çürümeye bırakılan kitap değil, milli bir servettir" dedi.
Büyükşehir Belediye depolarında düzenleme yapan ekipler, 6 yıl önce basılan tanıtım kitapları ile karşılaştı. Görevliler dağınık halde buldukları ve üzerinde eski Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan'ın fotoğrafının bulunduğu tanıtım kitaplarını forklift ile bir araya getirerek sayımını gerçekleştirdi. Belediye hizmetlerinin yer aldığı ve vatandaşlara dağıtılmak üzere basılan 100 bin dolayında kitabın neden dağıtılmadığını ve çürümeye terk edildiğini merak ettiğini belirten Belediye Başkanı Kocamaz, "Elimizi attığımız her yerden sorun çıkıyor dediğimiz zaman bizi eleştirenler, 100 bin adet kitabın çürümeye terk edilmesini nasıl izah edecekler? Çürümeye bırakılan kitap değil, milli bir servettir" dedi.
'ÖNCEKİ YÖNETİMİN CİDDİYETİNİ GÖSTERİYOR'
Belediyelerin, yaptıkları hizmetleri değişik vasıtalarla halkla paylaşmasının gayet doğal ve yasal olduğunu kaydeden Başkan Kocamaz şunları söyledi:
"Ancak, belediye hizmetlerinin kamuoyuna duyurulması için bastırılan 100 bine yakın kitap, belediyeye ait ambarlarda neden çürümeye bırakılmıştır? Belediye bütçesiyle kitap bastıracaksınız ve bu kitapları halkla paylaşmayacaksınız. Gerçekten anlaşılır bir durum değil. İşin ilginç tarafı, 2008 yılında basılan bu kitaplar, tam 6 senedir belediye ambarında çürümeye terk edilmiş ve bir yetkili çıkıp da 'Bu kitapların burada ne işi var' diye sormamış. Bu olay bile, önceki yönetimin ciddiyeti, çalışma yöntemi, disiplini ve kamu kaynaklarını kullanma konusundaki duyarlılığı hakkında bilgi vermektedir. Kesinlikle bir önceki dönemi eleştirerek devri sabık yaratmak niyetinde değilim. Ancak milletin ödediği vergilerle oluşan belediye bütçesinden bastırılan ve çürümeye bırakılan tanıtım kitapları ile bu kitapları 6 yıldır belediyenin ambarında çürümeye bırakanları halkın vicdanına havale ediyorum."
Çürümeye terk edilmiş yaklaşık 100 bin tanıtım kitabının ne yapılacağı hakkında da bir açıklama yapılmadı.

FOTOĞRAFLI