Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - İZMİR’de, Tüm Bel- Sen üyesi Büyükşehir Belediyesi çalışanları, Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve 269 gün süren tedavisinin ardından bu sabah yaşamını yitiren Berkin Elvan için, basın açıklaması yaptı. Belediye çalışanları, Berkin’in ölüme karşı, insanlık için direndiğini dile getirdi.
Berkin Elvan'ın hayatını kaybettiğini öğrenen Tüm Bel Sen üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi yanında toplandı. Yaklaşık 200 belediye çalışanı adına basın açıklamasını Tüm Bel Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ulus Bozkır yaptı. Berkin'in 269 gün ölüme direndiğini dile getiren Bozkır, şöyle konuştu:
"Berkin bakkala ekmek almak için gittiği sırada, polisin gaz kapsülüyle başından vuruldu. O iki ameliyat geçirdi. Kaldığı yoğun bakım ünitesinde bir kez gözlerini açtı, gülümsedi ve ardından da bir daha uyanmadı. 269 gün boyunca, umutsuzluğa karşı direndi. 15 yaşında doğum gününü kutladı, ömründe hiç görmediği kardeşleriyle, 269 gün boyunca bu düzenin kirine karşı, çocukluğunun, gençliğinin olanca temizliği ile direndi. Artık o, Ali İsmail’in, Ethem’in, Mehmet’in, Medeni’nin yanında. Haziranın en güzel çocuğu haziranın en güzel ağabeylerinin yanında artık. Ve onlar, ne ayakkabı kutularının, ne yolsuzlukların, ne de yalancılığın kirini taşıyor. Onurlu ve dirençli bir şekilde yaşamanın güzelliği ile bizlere umut veriyorlar. Hırsızlıkla, yalancılıkla iktidarını sürdürmeye çalışanlar nasıl ki öldürmeye çok iyi bilirler; Biz de Berkin'in adını ülkemizin dört bir yanında sokaklarda, caddelerde, çocuk kütüphanelerinde yaşatmayı yeni güne gözlerini açan her çocuğu, Berkin gibi yetiştirmeyi, Berkin ile omuz omuza yürümeyi, karalığa boyun eğmemeyi çok iyi biliriz."
Sendika üyesi çalışanlar, basın açıklamasının okunmasının ardından olaysız dağıldı.

TY(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)