İZMİR'de, Menemen İlçe Belediyesi'nde Başkan Tahir Şahin'in makam şoförünün de karıştığı soygunun ardından gerçekleşen yargılamada Başkan Şahin'e, görevi kötüye kullanmaktan, 6 ay 7 gün hapis cezası verildi. Başkan Şahin, "Verilen karar siyasidir" dedi.
Geçen Ocak ayında meydana gelen hırsızlık, çalışanların Şehit Kemal Caddesi'ndeki Menemen Belediyesi binasına gelmesiyle ortaya çıkmıştı. Birinci kattaki tahsilat servisine çıkan görevliler, belediyenin tüm gelirlerinin toplandığı çelik kasanın, oksijen kaynağıyla parçalanıp açıldığı ve 295 bin Liranın çalındığı belirlendi. Çalışma başlatan polis CHP'li Belediye Başkanı Tahir Şahin'in 3 yıldır makam şoförlüğünü yapan A.A. ile İ.Ş., karısı F.Ş., kayınbiraderi İ.N., babası M.N., komşusu C.K. ve Y.A.'yı yakaladı. Gözaltına alınan şoför A.A., suçunu itiraf ederken, tefecilere olan borçları nedeniyle diğer sanıklarla böyle bir planı devreye soktuklarını söylediği öğrenildi. İfadeler doğrultusunda, çalınan para Hatundere Köyü'ndeki bir evin bahçesinde toprağa gömülü olarak bulundu. Soruşturmanın tamamlanmasıyla zanlılardan M.N. ile C.K. ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, diğer 6 kişi adliyeye sevkedildi. 6 şüpheliden A.A., İ.N., C.K. ve Y.A. nöbetçi mahkemede tutuklandı.
KARARA İTİRAZ EDECEK
Ak Parti eski İlçe Başkanı Arif Kuran'ın şikayeti üzerine yapılan yargılama tamamlandı. Menemen 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nce kusurlu bulunan Başkan Şahin'e 'görevi kötüye kullanmaktan' 6 ay 7 gün hapis cezası çıktı. Kararın ardından adli erteleme de verilirken, çıkan sonuca itiraz yolu da açıldı. Başkan Şahin'in avukatlarının karara itiraz edeceği öğrenildi.
KARAR SİYASİ
Karara itiraz edeceğini söyleyen Belediye Başkanı Tahir Şahin, "Çıkan bu sonuç benim başkanlığımı ve adaylığımı etkileyecek bir durum değil. Asıl sorumlular beraat ediyor, biz ise ceza alıyoruz. Bunun siyasi bir karar olduğunu düşünüyorum" dedi.
Ak Parti eski İlçe Başkanı Arif Kuran'ın da, belediye başkan aday adayı olduğuna dikkat çeken Şahin, "15 yıldır bu tür olaylarla hep karşılaşıyoruz. Sayın Kuran, belediye başkan aday adayı olması nedeniyle 15 yıldır kendisini buğday ambarında görüyormuş. Menemen'de hemşehrilerimin oylarıyla 15 yıl 30 yıl kadar daha aç tavuk kendini buğday ambarında görmeye devam edecek" dedi.