ZONGULDAK Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, evlerinde çıkan yangında 4 yaşındaki Emirhan Uçar'ı dumanların arasından çıkarıp suni teneffüs yaparak hayata tutunmasını sağlayan iftaiye eri 28 yaşındaki Rasim Güneş ve mesai arkadaşlarını tebrik etti.
Dün sabah, Terakki Mahallesi Vatan Caddesi'nde maden işçisi Ahmet Uçar'a ait evde çıkan yangında eşi 32 yaşındaki Arzu Uçar ve oğlu Emirhan Uçar, alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri tarafından dumanların arasında baygın halde bulunarak çıkarıldı. İtfaiye eri Rasim Güneş'in suni teneffüs yaparak hayata tutunmasını sağladığı Emirhan, Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, annesi Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nden Ankara Numune Eğitim ve Araştırma  Hastanesi'ne sevk edildi.
Sağlık durumu iyiye giden Emirhan Uçar'ın yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü, vücudunda 3'üncü derece yanıklar saptanan annesi Arzu Uçar'ın ise hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.
BAŞKANDAN TEBRİK
Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, anne ve oğlunu kurtaran itfaiye personelini ziyaret ederek tebrik etti. Özellikle itfaiye eri Rasim Güneş'in yaptığı işin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Akdemir, "Kısa sürede olay yerine giderek yaptıklarınız, aldığınız eğitimi en iyi şekilde vermeye çalıştığınızı ortaya koyuyor. Küçük bir yavrumuzu baygın halde bulup dışarı çıkardınız. Orada dakikalar, saniyeler çok önemli. Yavrumuzun hayata dönmesi, aldığınız eğitimi en iyi şekilde yansıtmanıza bağlıydı. Bunu da başardınız, kutluyorum" dedi.
İtfaiyeci Rasim Güneş de Başkan Akdemir'e teşekkür ederek, yaptıklarının ekip çalışması olduğunu söyledi.
İTFAİYE MÜDÜRÜNÜN GÖZLERİ DOLDU
Konuşurken gözleri dolan Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürü İsmail Sarıaydın ise "Rasim bekar bir arkadaşımız. Haberleri izlerken ağladım. Çocuk sahibi olmayan bir insan o çocuğa hayat verdi. Bu büyük bir olay. Bu bir ekip olayı. Diğer arkadaşlarımız yangına müdahale etmese, söndürmese, diğerleri orada herhangi bir şey yapamazdı. Biz bir bütün olarak çalıştık. Arkadaşlarımız en iyi şekilde görevlerini yaptılar" ifadelerini kullandı.