TOKAT'ta nüfusu 2 binin altında olması dolayısıyla kapatılacak Pazar İlçesi'ne bağlı Dereköy Beldesi bağımsız Belediye Başkanı Fatih Mehmet Çezik ve 9 belediye meclis üyesi kefen giyip 1 haftalık açlık grevine başladı. 2 AK Partili belediye meclis üyesi partilerinden istifa etti.
Tokat'ta 2011 yılında yapılan sayımda nüfusu 2 binin altında çıktığı için kapatılacak 42 belde arasında bulunan  Dereköy Belde Belediye Başkanı bağımsız Fatih Mehmet Çezik ve 9 belediye meclis üyesi durumu protesto etmek için açlık grevi başlattı. Belediye binasında bir araya gelen ve kefen giyen başkan ile meclis üyeleri, ardından dışarıda karın üzerine yatarak tepkilerini dile getirdi.
"1 HAFTALIK AÇLIK GREVİNE BAŞLIYORUZ"
MHP'den istifa ederek bağımsız belediye başkanı olan başkan Fatih Mehmet Çezik, şöyle dedi:
"Çocuklarımızın geleceğiyle oynanıyor. Nüfusu 2 binin altındaki belediyelerin düşme sebebi gelmiş geçmiş hükümetlerdir. Seçilen bütün başbakanlar Türkiye'yi İstanbul Belediye Başkanı gibi yöneltti. Tokat'ta bir fabrika vardı o da satıldı. Bütün kasaba ve köylerden göç başladı. Bizim kasaba da kapatılırsa seneye nüfusumuz 500'e düşer. Bunun sorumlusu değiliz. Biz bu kararı protesto ediyoruz. 1 haftalık açlık grevindeyiz."
 Çezik, 2011 yılında yapılan sayımda belde nüfuslarının 1336 olduğunu söyledi.
AK PARTİLİ 2 MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ
Toplam 9 belediye meclis üyesinden 3'üne sahip AK Parti'de, Mustafa Oran ve Abdullah Özbay ise partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. Özbay, 2 dönemden bu yana AK Parti'den meclis üyesi olduğunu belirterek, "Beldemi kapatan siyasi partiden şu anda istifa ediyorum" dedi. Ardından istifa eden AK Partili meclis üyeleri hazırladıkları istifa dilekçelerini imzalayarak il başkanlığına gönderdi. Belediye Başkanı Fatih Mehmet Çezik ve meclis üyeleri ardından, başkanlık makamında bir haftalık açlık grevine başladı.