ZONGULDAK'ın Karaman Belde Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Kalaycı, eski başkan Yusuf Alboğa'nın aday gösterileceği söylentileri üzerine parti binasında İl Başkanı Hamdi Uçar'la görüştü. Partiye gelen yaklaşık 100 kişilik grupta başkan Kalaycı'ya destek verdi.
Karaman Belediye Başkanı aynı zamanda aday adayı Mustafa Kalaycı, beldede yaşayan 8 kişilik grupla parti binasına geldi. Kalaycı'nın İl Başkanı Hamdi Uçar'la görüşmek için beklediği sırada Karaman'dan yaklaşık 100 kişilik grupda partiye geldi. Başkan Kalaycı, kendisinin adaylığı konusunda belde halkının rızası ile İl Başkanı Hamdi Uçar'la görüşmeye geldiklerini söyledi. Başkan Kalaycı, "Karaman beldesinde ben ve eski belediye başkanı iki aday adayı var. Yapılan anketlerde bizim yüzde 65'e yakın önde olduğumuz görülüyor. Aday olmamamız için ben sebep görmüyorum. Verdikleri destek için belde halkına teşekkür ediyorum" dedi.
Grup, il başkanı Uçar'ın konuşmasından sonra ilçe ve belediye başkan adaylarının henüz belirlenmediğini söylemesinin ardından partiden ayrıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İl Başkanı Hamdi Uçar, Karaman beldesindeki seçmenlerin sürecin uzamasından dolayı destekledikleri adayla ilgili çıkan bir takım olumsuz açıklamalara binaen teşkilatı ziyaret ettiklerini söyledi. Uçar, şöyle devam etti: "17 beldemiz var. Ama biz henüz ilçelerimizin adaylarını tespit etmedik, kaldı ki beldelerimize sıra gelmedi. Bundan dolayı süreç uzadı. Vatandaşlarımız bize endişelerini dile getirdiler. Ama önümüzdeki hafta içerisinde ilçelerimiz bittikten hemen sonra beldelerimizle ilgili genel merkezimizin tespit ettiği kriterler dahilinde çalışmalarımızı yapıp adayımızı açıklayacağız."