EDİRNE Belediye Başkanlığı, barınma evindeki 300 köpeğin bakımını üstlenecek aileler aradığını bildirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, her ayın son Çarşamba günü yapacakları 'Sahiplenme günü' ile  barınma evindeki sokak hayvanlarının ailelere verilerek daha iyi şartlarda yaşamasının amaçlandığını söyledi.
Edirne Belediyesi, sahipsiz köpekler için yeni bir proje hazırladı. Sokakta sahipsiz bulunduktan sonra barınma evine getirilerek tedavileri yapılan köpek sayısının 300’e ulaştığını bildiren Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, kentte köpek sahibi olmak isteyenler için 'Sahiplenme günü' yapacaklarını söyledi. Projeyi tamamladıklarını belirten Tanrıkulu şunları söyledi:
"Bu ayın sonunda başlayacak sahiplendirme çalışmalarını yıl içinde her ayın son çarşamba günü yapacağız. Yapacağımız çalışmalarının sonunda 300 sahipsiz köpeğin sahiplendirilmesini hedefliyoruz. Edirne Belediyesi olarak bölgedeki en donanımlı barınağa sahip durumdayız. Edirne’ye layık işler yapmaya çalışıyoruz. Barınağımızdaki  sahipsiz hayvanlara çok önem veriyoruz. Barınakta çalışan veterinerlerimiz hayvanlarımızı tedavi ederek en iyi şekilde bakımlarını sağlıyor. Edirne halkımız da bu konuda çok duyarlı. Barınağımıza her gün onlarca sokak köpeği geliyor. Sahiplendirme çalışmalarıyla birlikte halkımızın dikkatini barınağımızda bulunan sahipsiz köpeklere çekerek köpeklerin sahiplenmesini diliyoruz. Sahiplenme günlerini belediyemizin İnternet sayfasından duyuracağız. Amacımız; sokak hayvanlarımızı sahiplendirmek."
1000 HAYVAN TEDAVİ EDİLDİ
Edirne Belediyesi barınağında 2013 yılında, 1000 sokak köpeği kısırlaştırıp, 31 kuşun tedavi edildiğini anlatan Tanrıkulu, hayvanların tedavileri ardından bakım ve ihtiyaçlarının karşılandığını da ekledi.