TOKAT'ın Erbaa İlçesi Değirmenli Belde Belediye Başkanı Nurettin Celep, nüfusu 2 binin altında olduğu için kapatılacak olan 40 belde belediye başkanı adına, kefeni temsilen beyaz çarşaflı basın açıklaması yaptı. Belde belediyelerinin kapatılmasını protesto eden CHP'li Celep, yetkililerin seslerini duymalarını istedi.
Tokat'ta 2011 yılında yapılan sayımda nüfusu 2 binin altında çıktığı için kapatılacak 42 beldenin belediye başkanı, Esnaf Odaları Birliği toplantı salonunda basın açıklaması yaptı. Ak Parti, CHP, MHP ve DSP’li belde belediye başkanları adına basın açıklamasını Erbaa'ya bağlı Değirmenli Beldesi'nin Belediye Başkanı CHP’li Nurettin Celep yaptı. Celep, üzerine temsili kefen giyerek yaptığı açıklamasında, "Anlatamadık, bütün yollar kapalı. Siyasi bütün kanallar tıkalı. Milletin meclisinde hiçbir belediye başkanı iktidar vekili muhatap bulamıyor. Muhalefet vekilleri ise çaresiz. Yüzlerce belde teşkilatı, yüzlerce ilçe başkanlığı, 51 ilin il başkanlığı, ne duyuyorlar, ne ilgileniyorlar, ne de dinliyorlar. Bütün teşkilatlar kulaklarını tıkamış, sadece ne kadar üzüntü içinde olduklarını beyan etmekteler. Siyasi bir çıktısı yok. Belediye başkanları bunalımda. Onlar halkın karşısında korumasız, savunmasız, hedef haline geldiler. 51 ilimizde 2011 yılı nüfusu 2000’in altında tespit edilen beldeler köye dönüştürülüyor. Bu iller büyük şehirlere göç veren, az gelişmiş, Anadolu’nun derinliklerinde küçük ölçekli illerimiz. İstanbul'a ağırlıklı göç veren Tokat, Amasya ve Sivas, İzmir’e göç veren Afyon ve Kütahya, Ankara'ya göç veren Çorum, Niğde, Nevşehir ve Kırıkkale illeri dikkat çekmekte" dedi.
Celep, 'Niçin kefen giydiniz?' sorusuna ise "Siyasiler yola çıkarken kefen giyerler. Bizler beldesi için yaşayan belediye başkanlarıyız. Eğer belediyemiz yaşamıyorsa, bizim de yaşamamızın bir anlamı yoktur. Bu noktada kefen giydim" diye cevap verdi.
Belde belediye başkanları, yetkililere çağrıda bulunarak beldelerinin kapanmamasını istedi.