SAMSUN Çarşamba İlçesi Çınarlık Beldesi Yalı Mahallesi sakinleri atalarından kalma topraklarının ellerinden alınarak ihale ile satıldığı iddiasıyla, İlçe Mal Müdürlüğü’nün binasına giderek tepki gösterdi.
Çarşamba İlçesi Çınarlık Beldesi sakinleri 1930 yılında yerleştikleri bölgede 1965 yılında yapılan kadastro çalışması sırasında topraklarının Hazine'ye ait gösterilmesi üzerine  tapu sıkıntısı çekmeye başladı. Çınarlık Yalı Mahallesi'nde oturan 209 kişi topraklarının ihaleye çıkartılması üzerine, para ile burayı yeniden almak için Mal Müdürlüğü binasına gelince, değişik illerden buraya gelip ihaleye girmek isteyenleri de görüp tepki gösterdi.
Toprakların yıllardır kendilerine ait olduğunu ve rant uğruna ellerinden alındığını iddia eden Yalı Mahallesi sakinleri, ihaleye girmeye hazırlanan farklı illerden gelenlere de  tepki gösterdi. Mal Müdürlüğü ile Çınarlık Belediyesi Başkanlığı'na ve yetkililere tepki gösteren mahalle sakinleri, "Dedelerimizden kalma topraklarımızı elimizden alıyorlar. Belediye meclisi imar geçirerek ihaleye çıkarttı ama kendi topraklarımızı başkaları almaya hazırlanıyor. Bu konuda Başbakanımızdan yardım istiyoruz" dedi.
ŞEHİT ANNESİNİN İSYANI
Güneydoğu'da 2001 yılında PKK ile girdiği mücadelede şehit düşen polis memuru Tuncay Karataş'ın annesi Rediye Karataş, "Ben bu topraklar için oğlumu verdim. Benim oğlum bu millet, bu vatan toprağı için şehit oldu. Yazık değil mi? Bu halka bu insanlara bizlere yazık değil mi? Bu toprakların tapusunu almak bizim hakkımız. Bizi neden kandırdılar. Bizi neden oyuna getirdiler. Bu toprak için şehit olan oğlumun madalyasını devlete, Mal Müdürlüğüne vereceğim" dedi.
Çınarlık Beldesi Yalı Mahallesi sakinlerinin tepkisi üzerine farklı bölgelerden gelen bazı kişiler, ihaleye katılmak üzere Mal Müdürlüğü'ne gelerek topraklara karşılık yatırdıkları teminatları geri aldı. Başka birisinin adına ihaleye katılmak üzere geldiğini belirten ve ismini vermeyen bir kişi ise, toprakların bu insanlara ait olduğunu bilmediğini öğrendiği için ihaleye girmekten vazgeçtiğini belirterek çekildiğini açıkladı. Teminatların  alınmasıyla birlikte tepkili olan kişilerin gerginliği azaldı. Çınarlık Beldesi sakinleri topraklarının tapularını alana kadar mücadelelerinin süreceğini belirtti.