BELÇİKA'nın Ypres kentinde inşaat alanında 1'inci Dünya Savaşı'ndan kalan top mermisinin patlaması sonucu yaşamını yitiren 30 yaşındaki Hasan Arslan'ın cenazesi, memleketi Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde toprağa verildi.
Belçika'da, Ypres kanalı yakınında bulunan bir deponun arkasındaki boş alanda hafriyat çalışması sırasında tespit edilen 1'inci Dünya Savaşı'nda kaldığı belirlenen top mermisi, 19 Mart'ta henüz belirlenemeyen bir nedenle patladı. Olayda, inşaat işçisi, evli ve 2 çocuk babası Hasan Arslan ile Bulgar vatandaşı Jordan Medyalkova yaşamını yitirdi. Kayınpederi Tacettin Badas'a ait inşaat firmasında çalışan Hasan Arslan'ın cenazesi dün akşam Yalvaç'a getirildi. Arslan için Kozluca Beldesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Yakınları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazından sonra Arslan'ın cenazesi belde mezarlığında toprağa verildi.
İHMAL KURBANI
Hasan Arslan'ın kuzeni Fikret Arslan, patlamada ağabeyi Ferdi Arslan'ın da yaralandığını kaydetti. Kazanın ihmalden kaynaklandığını iddia eden Arslan, "İnşaat alanında bulunan mermi, 15 gün boyunca önlem alınmadan orada bekletildi. İşçiler öğle yemeğine gittiği sırada patlama oldu. Biz bu kazanın tamamen ihmalden kaynaklandığını düşünüyoruz" dedi.

NA(SU/CK) (FOTOĞRAFLI)