BELÇİKA Başbakan Yardımcısı ve Dışişler Bakanı Didier Reynders, Belçika Krallığı tarafından Akçakale ilçesindeki 34 bin Suriyelilerin konakladığı Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ne yaptırılan 12 derslik anaokulunun açılışını yaptı. Çadır kentte Suriyeli çocuklar tarafından zafer işaretiyle karşılanan Reynders, "Suriye'deki akan kanın biran önce durması ve barbarlığın bitmesini istiyoruz" dedi.
Didier Reynders, bugün özel uçakla Şanlıurfa GAP Havalimanına geldi ve karayoluyla Akçakale'de bulunan Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ne geçti. 34 bin Suriyelinin kaldığı çadır kentte Belçika Krallığı tarafından 250 bin liraya yaptırılan 12 derslik ana okulu açılışına katılan Reynders, Suriyeli çocuklar tarafından ilgiyle karşılandı. Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat'tan çadır kente ilişkin bilgi aldıktan sonra tören için toplanan kalabalığa konuşan Reynders, şunları söyledi:
"Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu okuldan dolayı oldukça mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Diğer ülkelerle birlikte ilk hedefimiz Suriye'deki akan kanın biran önce durması ve orada yaşanan barbarlığın son ermesidir. Belçika hükümeti, diğer ülkelerle birlikte Suriye krizine siyasi bir çözüm bulmaya çalışıyor. Bu krizi çözüp sığınmacı olarak vatanlarından ayrılanları ülkelerine geri göndermek istiyoruz,"
Açılışın ardından tesiste bulunan sosyal donatıları inceleyen Reynders, Suriyeli bir ailenin çadırına konuk oldu. Mindere oturup Suriyeliler ile sohbet eden Reynders'e kampta kalan Suriyeli bir kadın el işlemesi havlu hediye etti. Reynders çadır kentteki temaslarının ardından Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gitti.