YOZGAT () - YOZGAT'ta Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle Cumhuriyet Alanı'nda ücretsiz dağıtılan çam fidanlarından almak isteyen vatandaşlar, dağıtımın yapıldığı kamyona hücum etti.
Yozgat'ta Orman İşletme Müdürlüğü tarafından dağıtımı yapın fidanlardan alabilenlerin sevinci yüzlerine yansıdı. Bazı vatandaşlar ise iki-üç tüplü fidanla yetinmeyip alanın bir köşesinde aldıklarını istifleyip, daha sonra da yenilerini almak için sıraya girdi. Vatandaşlar aldıkları fidanları genelde mezarlığa, kimileri de evinin bahçesine, mahallenin parkına dikeceklerini belirttiler. Yozgat Orman İşletme Müdürü Turgut Duran, Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle il merkezinde 5 bin fidan dağıtıldığını, diğer ilçelerde de uygulamaya devam edileceğini belirtti. Duran, "Amacımız insanlara hem fidan sevgisini aşılamak, hem de küresel ısınmaya bir nebze olsun insanlarımızın katkısını sağlayarak, buna engel olmaktadır" dedi.
İşletme Müdürü Duran, toplamda 158 bin 251 hektar alanın ormanla kaplı olduğu Yozgat'ta bozuk orman alanlarında yenileme çalışması yaparken, yeni tesisler de kurup, orman alanı miktarını artırmaya çalıştıklarını kaydetti. Duran, "Bu yıl yaklaşık 30 bin dönümlük alanda 5 milyon fidan dikimi planladık. 30 bin dönümlük alanda ise ağaçlandırma için yeni tesis çalışması yapılacaktır" diye konuştu.

HG(AY/BT) (FOTOĞRAFLI)