MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki yardıma muhtaç insanlara yardım yapmasıyla halkın kahramanı haline gelen 'Olumlu Yaşar' lakaplı Yaşar Yiğit kabuğundan çıkamayan 2 civcivle 8.5 saat uğraşarak onların doğum anına şahit oldu. Yiğit'in 4 aylık hamile eşi Serap Yiğit, yumurtaları karnına dayayarak, civcivlerin vücut sıcaklığıyla dünyaya gelmelerini sağladı.
Marmaris İlçe Müftülüğü'nde şoför, yetiştirme yurdunda büyüdüğü için kendini yardıma muhtaçlara adayan 37 yaşındaki Yaşar Yiğit, pazar günü öğleden sonra eşi 32 yaşındaki Serap Yiğit ile birlikte eskiden köy olan mahallelere yardım dağıtmak için tura çıktı. Çamlı Mahallesi'nde 4 çocuklu bir aileye giyecek, diş macunu ve fırça götüren Yiğit çifti, ailenin hediye ettiği 17 yumurta ile köy ekmeğini kabul etti.
Köyceğiz'e doğru hareket eden Yaşar Yiğit, arabadan gelen civciv sesini duyduğunda aracı kenara çekerek içini aramaya başladı. Sesin yumurtaların içinden geldiğini anlayan Yiğit, bir tanesinde minik bir delik ve bu delikten bir gaganın dışarı uzandığını gördü. Köyceğiz'deki arkadaşlarının evinde saat 20.00'den itibaren civcivin yaşayabilmesi için büyük uğraş verdiğini anlatan Yaşar Yiğit, şöyle dedi:
"Minicik bir delikten adeta yardım çağrısı yapan civcive yardım etmek için hemen veterineri aradık. Bize sıcak tutmamızı söyledi. Yumurtadan çıkmasına nasıl yardımcı olacağımı anlattılar. Şırınga ile su verip susam ile beslersek yaşama ihtimalinin fazla olacağını öğrenince çok mutlu olduk. Hemen denilenleri yapmaya başladık."
Önce yumurtayı pamuklara saran Serap Yiğit, 4 aylık hamile olduğunu söyleyerek vücut ısısını alması için yumurtayı vücuduna dayadığını anlattı. İlk yumurtadaki civcivin kabukları kırmaya çalıştığını şaşıraraz izlediğini belirten Yiğit, "Çok küçük olduğu için deliği biraz daha genişletip beklemeye koyulunca kırma işleminde yardımcı oldum. Sonra şırınga ile su verdim. Diğer yumurtaları da kontrol edince birinde daha civciv olduğunu gördük" diye konuştu.
"8.5 SAATTE İKİ CİVCİVİMİZ OLDU"
Yaşar Yiğit ikinci civcivi de aynı yöntemle sıcak tuttuklarını ve sabaha karşı saat 04.30 sıralarında onun da kabuğunu kırıp çıkmayı başardığını belirterek, "Şırınga ile ona da su verdim. Susamlar koydum önlerine. Pamuklara sardım ve şu anda 2 civciv de yaşıyor. 8.5 saatte 2 civcivimiz oldu. Hisarönü Mahallesi'nde tavukçuluk yapan bir ağabeyimizi arayıp civcivleri ona teslim ettik. Yapabileceğimizin en iyisini yaptığımızı söyledi. Eşim de ben de çok mutlu olduk. Serap 4 aylık hamile ve daha çocuğumuz olmadan iki tane civcivimiz oldu" diye konuştu.

MS(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)