Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, () - DENİZLİ'de, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünde okuyan öğrenciler, bebeklerin evde güvenli şekilde oynamaları için 'Güvenli Halı' projesi geliştirdi. Halının dışına çıkılması durumunda alarmın çaldığı, bu yöntem ile bebekleri güvende tutmanın amaçlandığı belirtildi.
PAÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü öğrencileri Dilek Şen, Nuray Hergül, Cansu Yılmaz, Ayşe Saban ve Tuğba Kökduman'ın, '8'inci Bilimsel Proje Şenliği' kapsamında yaptıkları 'Güveni Halı' projesi dikkati çekti. Teknokent binasında sergilenen proje, beğeni topladı.
Projenin amacının kurulacak sistem ile ebeveynin olmadığı bir sırada bebeğin odada güvenliğini sağlamak olduğu açıklandı. Bebeğin yerleştirilen sistemin dışına çıktığında alarmın çaldığı, bu yöntemle ebeveynlerin uyarıldığı belirtildi.
Bebeklerin güvenliği için projeyi yaptıklarını söyleyen öğrencilerden Dilek Şen, "Odada halının etrafına 45 derecelik açılarla aynaları yerleştirdik. Odanın herhangi bir köşesinden çocuk çıktığı anda sistem alarm veriyor. Bu sayede anne ya da baba bilgileniyor. Burada biz çocukların yüksekten düşüp ölmesini, yaralanmasını engellemek istiyoruz. Çocuğun halı dışına çıktığı anda çalışacak sistemle de bu gerçekleştirilebilir" dedi.
RÇ(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)