Teslime TOSUN/ANTALYA, () - ANTALYA'da geçen 8 Şubat'taki trafik kazasında, annesinin kucağından fırlayarak yola düşen 6 aylık Burak Efe Öztürk'ün ölümüyle ilgili iddianamede, kazaya neden olan Muhammet Yalan hakkında 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.
Kaza, 8 Şubat akşamı saat 21.00 sıralarında Kepez İlçesi Yeni Emek Mahallesi 2587 Sokak ile 2594 Sokak'ın kesiştiği kavşakta meydana geldi. Kadir Öztürk yönetimindeki 07 YE 288 plakalı otomobil, kontrolsüz kavşağa girdiği sırada, halı yıkama fabrikasına ait Muhammet Yalan yönetimindeki 35 TU 498 plakalı minibüsle çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle otomobilin ön koltuğunda annesinin kucağında oturan 6 aylık Burak Efe, kırılan ön camdan yola fırladı. Burak Efe, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kazada, Kadir ve Kadriye Öztürk ile Tolga Öztürk ise çeşitli yerlerinden yaralandı. Minibüs sürücüsü Muhammet Yalan, kaza sonrası tutuklandı. Sürücü Muhammet Yalan polisteki ifadesinde, "Kavşağa yaklaştığım sırada hızım 40 kilometre civarındaydı. Sağ taraftan hızla gelen bir araç benim aracıma çarptı" dedi.
Kazayla ilgili soruşturmayı tamamlayan savcılık, bilirkişi raporlarına göre, kavşağa yaklaştığı için hızını azaltması gerekirken, geçiş önceliği karşı tarafta olmasına rağmen yola çıkan Muhammet Yalan'ı kusurlu gördü. Savcılık, Muhammet Yalan hakkında, 'taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak' suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istedi.
Olayla ilgili dava 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde görülecek.

TT(SU/CK) (FOTOĞRAFLI)