BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, kentte esnafı ziyaret ederek sorunları dinledi. 2014 yerel seçimler için Hakkarililerden oy istemeyeceklerini belirten Zozani, halkın kendi iradesiyle BDP'ye sahip çıkacağını söyledi.
BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, BDP il Başkanı Rahmi Kurt ve Halkların Demokrasi Partisi İl Başkanı Rahmi Temel ile birlikte kent merkezinde esnafı ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Zozani, gazetecilere de açıklamalarda bulundu.
30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde Hakkari halkından oy istemeyeceklerini ifade eden Zozani, halkın kendi idaresiyle BDP'ye sahip çıkacağını belirtti. Seçimlerde erde rakip tanımadıklarını dile getirdi Zozani, "Biz Hakkari halkına gidip oy istersek, buradaki halk bize güler. Zaten herkes tercihini kendi şahsında yapıyor, kendisine oy veriyor" dedi.
"BDP OLARAK İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"
2014 yerel seçimleri sonrası Türkiye'de ilk olabilecek uygulamalar yapacaklarını söyleyen Milletvekili Adil Zozani şöyle devam etti:
"Esasında yaptığımız uygulamalarla Türkiye demokrasisinin önünü açmaya çalışıyoruz. Mesela eşbaşkanlık sistemi uygulamamız Türkiye'de kabul gören bir uygulamaya dönüştü. Türkiye'de seçim sistemi antidemokratik bir sistemdir. Yani adayların kendi güçleriyle ön plana çıktığı ve halkın kabulüne dair bir sistem Türkiye'de yok. Biz de bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Pratik bir uygulamayla bu sıkıntıyı aşmaya çalışıyoruz."