Abdullah KAYA/ŞEMDİNLİ (Hakkari), () - HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde partisinin adayının tanıtım toplantısında konuşan BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, "30 Mart 2014, Kürtler için özgürlük günü olacak" dedi.
Vatan Caddesi üzerindeki seçim bürosunun açılışına BDP Hakkari milletvekilleri Adil Zozani, Esat Canan, BDP'li yöneticiler muhtarlar STK temsilcileri ve partililer katıldı. Miting havasında yapılan açılışta Abdullah Öcalan posterleri ve PKK flamaları açıldı. Açılışı katılan vatandaşlar BDP'li milletvekilleri Zozani ve Canan ile birlikte Kürtçe müzik eşliğinde halay çekti.
"30 MART KÜRTLERİN ÖZGÜRLÜK GÜNÜDÜR"
BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, seçim için herkesin elini taşın altına koymasını istedi. 30 Mart 2014'ün Kürtlerin özgürlük gününün ilanı olacağını belirten Milletvekili Zozani, "Kürdistanın her yerinde özgürlük halayları başlamıştır. 30 Mart'ta tüm Kürtler için özgürlük gününün ilanıdır. Şimdiden hepimiz için kutlu olsun. Herkes Hakkari halkının birlik ve beraberliğini kıskanıyor. Özgürlük adayları Hakkari gibi birlik olunmasını istiyor. Biz de bugün Derecikteyiz ve Derecikten Hakkari’ye Derecik halkının birlik ve beraberliğini müjdeliyoruz" dedi.

AK(OB/ESM) (FOTOĞRAFLI)