CEZAEVİNDEN ÇIKTI
BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ı tutuklu bulunduğu Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nden saat 16.30 sıralarında tahliye oldu. Yıldırım'ı cezaevi dışında eşi, çocukları ve yakınları çiçekler verip, zılgıtlarla karşıladı.
Cezaevi önünde açıklama yapan Gülser Yıldırım, tahliye edilmesiyle buruk sevinç yaşadığını belirterek, "Arkamda onlarca anne, yüzlerce binlerce tutuklu siyasetçi bırakarak çıkıyorum. Ben bugün çıkmışsam ben bunu sevinçle karşılayacak değilim. Sonuçta arkadaşlarımla benim aramda hiçbir fark yok. Onlarda bu halk tarafından seçilmiş insanlardır" dedi.
Cezaevinde olan bu kişilerin tek suçlarının demokrasi istemek olduğunu ileri süren Gülser Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu kişilerin te suçu halkın haklı taleplerini dile getirmektir. Binlerce yıldır gasp edilen kimlikleri, halkları talep etmektir. Türkiye'nin demokratikleşmesinin taleplerini gütmek, Kürt olduğunda karşılığı budur. Ve maalesef bugün yüzlerce arkadaşımız cezaevlerinde tutuluyorsa ve maalesef birileri onların içerde tutulmasına karar veriyorsa benim burada çıkmamı sevindirecek bir hakkı vermiyor bana. Çünkü ben o arkadaşların bizden önce çıkmaları gerektiğine inanıyorum. Ve ben bütün siyasetçilerin, bütün seçilmişlerin çıkmaları gerektiğine inanıyorum. Bu zaten bir lütuf değil, bu gaspedilmiş bir hakkın geçte olsa verilmesidir."
Gülser Yıldırım, demokrasinin ve adaletin herkese lazım olduğunu belirtirken, "Gün gelir hukuk bugün olduğu gibi birilerinin iktidarına dönebiliyor. Türkiye'nin kurtuluşu kendi toplumsal barışı içerisinde yaşamasıdır" diye konuştu.
"KENDİMİ ÖZGÜR HİSSETMİYORUM"
Cezaevinde yüzlerce arkadaşı kaldığı için duygusal olduğunu anlatan Gülser Yıldırım, "Yani bizim çıkmamızla bu halolmamıştır. Çünkü hala içerde yüzlerce tutuklu arkadaşımız var. Çünkü Türkiye'de çözüm bekleyen bir Kürt sorunu var. Bütün bunlar çözülmeden rayına girmeden bizler neyin tadını çıkaracağız. Yani biz bu sorumluluğun bilinciyle buradayız. Ben bugün kendimi özgür hissetmiyorum. Ben bireysel özgürlük peşinde değilim" dedi.
Cezaevinden konvoy halinde BDP Mardin İl Başkanlığı'na geçen Yıldırım il binasında zılgıtlar ve alkışlar eşliğinde çiçeklerle karşılandı.