ULUDERELİ AİLELERİ ZİYARET ETTİLER
Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile tahliye edilen BDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, Şırnak Milletvekili Hasap Kaplan ile birlikte bugün Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'ne gitti.
Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin yakınlarını ziyaret eden milletvekilleri, daha sonra mezarlığa giderek fatiha okuldu. Yaşamını yitirenlerin yakınların başsağlığı dileklerinde bulunan BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, mezarlıkta Kürtçe yaptığı konuşmada, "Biz buradaki aileleri ve ölen gençlerimizi unutmayacağız. Bunlar özgürlüğümüzün nedeni oldu. Bunlar bizim mücadelemiz yolunda olacaklar, bunun sözünü veriyoruz. Roboski katliamı bir hastalık gibidir. Roboski'nin acısı yüreğimizi delip geçti. Biz cezaevinde her gün sizin için ağlıyorduk. Daha önce yapılan katliamları unutmadık, bunu da unutmayacağız. Bu katliam hesapsız kalmayacak. Elbet hesabı sorulacak, biz her gün hesap soracağız" dedi.
BDP'li Faysal Sarıyıldız ise, sonuna kadar mücadeleye devam edeceklerine dair söz vererek, "Biz Roboskililer'e sahip çıkıcağız. Rroboski katliamı Kürtler'i, Kürdistan'ı birleştirdi. Size söz veriyorum, sizin mücadelenizi sonuna kadar destekleyeceğiz" diye konuştu.
Son olarak konuşan BDP Şırnak BDP Milletvekili Hasip Kaplan, "Avukatlar bir çalışma yapıyorlar, biliyorsununuz takipsizlik kararı verdiler. Askeri yargılama usulünde verildi. Tebliğ edildiğinden 15 gün içerisinden itiraza tabidir. 15 gün içerisinde itiraz edilebilir. Mahkeme, Hava Kuvetleri Komutanlığı askeri mahkemesinde yapılacak, oradan da olumsuz bir şey çıkacak. Çünkü kendisi yargılanıyor. Hava Kuvvetleri'nden bunun için bir şey beklemiyoruz. Ondan sonraki süreç Anayasa Mahkemesi'ne başvurular yapıldıktan sonraki süreçte ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmasıdır. Strazburg'a herkes başvurabilir, aileleri değil herkes, yani kardeşler, amcaoğulları hala, mağdur olan, buradan zarar gören herkes başvurabilir. Avukatlar bu konuda çalışmalarını sürdürüyor" dedi.
Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, ()

EK(GG/AK)(FOTOĞRAFLI)