AĞRI'da düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılan BDP Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık, "1 Mayıs'a kan karışıyor. İşte faşizm, ırkçılık, emek düşmanlığı budur" dedi.
Van, Muş, Erzurum, Iğdır, Kars, Bingöl ve Ardahan’dan gelen KESK, Eğitim-Sen, DİSK-Genel İş, TÜM BEL-SEN ve BDP’nin ortak düzenlediği 1 Mayıs İşçi kutlaması, Hani Baba Caddesi'nde yapıldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden gelen öğrenciler grup halinde kutlama alanına girmek isteyince, polis müdahalesi ile karşılaştılar. Görevliler tarafından sakinleştirlen öğrenciler tek tek alana girmeye ikna edildi.
Kutlamalara katılan BDP'li Sırrı Sakık, dünyanın dört bir tarafında kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Ağrı'dan selamladığını belirterek, "İstanbul'da antidemokratik uygulamaları, faşizan baskıları Ağrı'dan lanetliyoruz. Bir ülkede 37 yıl önce kontrgerilla emek cephesinin üzerine, devrimcilerin sosyalistlerin üzerine acımasız bir şekilde ateş açmış ve 34 emekçi yaşamını yitirmiştir. Emek ve özgürlük için İstanbul'da katledilen 34 insanın anısı için Taksim'e yürüyenlere yine ateş açıldı. 1 Mayısa kan karışıyor. İşte faşizm budur, işte ırkçılık, emek düşmanlığı budur. Ama korkunuz olsun emek ve halk düşmanları geliyoruz sizi yeneceğiz. Ne polisiniz, ne kontrgerillanız, ne MİT'iniz ne panzeriniz, ne de antidemokratik uygulamalarınız, hiçbir halkın önünde bir güç oluşturmayacak. Olgunlaşmış bir fikrin önünde dünyanın en güçlü ordusu bile diz çöktü ve çökmek zorundadır. Onun için biz ezilenler, biz mağdur olanlar Türkiye'de birlik oluşturacağız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından sanatçı Ferhat Tunç da konser verdi.

AU(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)