Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak), () - BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Türkiye'de her şeyin birbirine karıştığını belirterek, "Türkiye'de derin devletin üstüne gidilmesi lazım. Gladyo çeteleri, ırkçı, sağcı şimdide ulusalcı bazı ırkçılardan oluşan, siyasi partilere saldıran, tabelaları indiren bir güruh peydah oldu. Şu anda Türkiye'de birinci tehlike bu saldırgan gladyocu çeteci, darbeci güçlerdir" dedi.
Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri arasındaki Cudi Dağı eteklerinde bulunan Babındek Köyü'nde bölgenin en etkili aşiretlerinden olan Tayan ve Kerevan aşiretleri, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın da bulunduğu bir törenle BDP'ye katıldı.
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, yaptığı konuşmada KCK tutuklularının tahliye edil yaptığı konuşmada, fikirlerinden dolayı tutuklananların bir an önce serbest bırakması gerektiğini ve adaletin herkese lazım olduğunu söyledi. Türkiye'de derin devletin, gladyonun üzerine gidilmesi gerektiğini de kaydeden Kaplan, şunları söyledi:
"Gladyo çeteleri, ırkçı sağcı, şimdi de ulusalcı bazı ırkçıların da katıldığı siyasi partilere saldıran, tabelaları indiren bir güruh peyda oldu. Türkiye'de şu an birinci tehlike bu saldırgan gladyo, çeteci, darbeci güçlerdir. Her gün suç işliyorlar. Savcılar, hakimler gereğini yapmıyor. Vali, kaymakam, emniyet de bunları koruyor. Fethiye'de gördük. Parti tabelasını hiçbir hukuk devletinde, demokrasi devletinde bir kaymakam, bir emniyet müdürü bir belediye başkanı indiremez. İndireni de indirirler görevden bir daha bir başkası gelip böyle dengesizlik yapmasın. Nasıl hala görevde tutuyor AKP hükümeti?" 

Rİ(GG/AK) (FOTOGRAFLI)