BDP Grup Başkan vekili Pervin Buldan, Kuzey Irak'taki Kandil Dağı'nda KCK yöneticileri ile yaptıkları görüşmeyi "Çok olumlu" olarak değerlendirirken, "KCK yöneticileri, 'Çözüm sürecini' başlatan Nevruz bildirisi ve Abdullah Öcalan'ın arkasında olduklarını ve süreci devam ettirdiklerini bildirdi, hükümetin süreç konusunda gereken adımları da atması ve Öcalan'a müzakereci rolü için yasal zeminin oluşturulmasını istedi" dedi. BDP'li Buldan, Kandil ziyareti dönüşlerinde Irak'taki bölgesel Kürt yönetimin kendilerine zorluk çıkardıklarını söyledi. 
Perşembe günü BDP'nin diğer grup Başkan vekili İdris Baluken ve HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreya Önder ile birlikte giden BDP Grup Başkan vekili Pervin Buldan, Kandil'de KCK yöneticileri ile yaptıkları görüşmeyi muhabirine değerlendirdi. Buldan, KCK yöneticilerinin 'Çözüm ve barış süreci' konusunda Öcalan'ın açıkladığı Nevruz bildirisinin arkasında olduklarını ve süreci devam ettirdiklerini söylediklerini söyledi. BDP Grup Başkan vekili Buldan, KCK yönetiminin devam eden süreç ve Abdullah Öcalan'ın arkasında olduklarını yinelediklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Görüşmede, sürecin sorunsuz devam etmesi için hükümetin atması gereken adımları gündeme getirip, Öcalan'a müzakereci rolü için hükümetin yasal zemin hazırlaması gerektiğini ifade ettiler. Daha önce İmralı adasında sayın Abdullah Öcalan ile yaptığımız görüşmenin notlarını tutanak haline getirip kendilerine göndermiştik. Söz konusu 4 aylık bir opsiyon ile ilgili sayın Öcalan'ın görüşünü biliyorlardı. Birçok konuda görüştük. Bize sayın Öcalan'a iletilmesi için yazılı bir mektup vermediler. Ancak, görüşlerini sözlü olarak iletmemizi istediler. Genel hatları ile olumlu bir görüşme gerçekleştirdik." BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, daha önce Kandil'e yaptıkları ziyaretde Irak Kürdistan Bölgesi'nin kendilerine yardımcı olduğunu ancak, ilk kez sıkıntı ile karşılaştıklarını belirterek, şöyle dedi:
"ÖNDER, MİNİBÜS İLE SINIRI GEÇTİ"
"Sayın Mesut Barzani Diyarbakır'a geleceken ve Diyarbakır'dayken bize sıkıntı çıkardılar. Sayın Baluken ile birlikte Süleymaniye'ye uçak ile gittik. Ancak, sayın Sırrı Süreya Önder, karayolu ile geldiği için daha önce kendisine tahsis edilen araç bu kez verilmemiş. Sayın Önder'in bindiği araç her kontrol noktasında durdurularak aranmış. Kürt yönetiminin denetiminde bulunan İbrahim Halil Gümrüğü'ndeki VIP Salonu'na alınmadığı gibi kendisine araç verilmeyince kendisi Cizre minibüsü ile sınırı geçmek zorunda kalmış."
Buldan, Mesut Barzani'nin Suriye'nin kuzeyindeki Kürtler'in yaşadığı 'Rojava' olarak bilinen bölge ile ilgili kısa süre önce açıklama yaptığını ve BDP'nin de, 'Rojava'yı kırmızı çizgi' olarak gördüğünü bildiği için böyle bir sıkıntının çıkarılmış olabileceğini söyledi.    FA(GG/İD)