Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, () - SURİYE'de Kürtlerin yaşadığı Rojava bölgesinde PYD'nin silahlı gücü olan YPG ile IŞİD militanları arasında çıkan çatışmada 2 Mayıs'ta yaşamını yitiren Diyarbakır Sur Belediye Başkanı BDP'li Seyit Narin'in oğlu 22 yaşındaki Ali Narin'in cenazesi dün Diyarbakır'da getirilerek toprağa verildi. 
Rojava'da 2 Mayıs 2014 tarihinde YPG ile IŞİD güçleri arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren Diyarbakır'ın Sur Belediyesi Başkanı Seyit Narin'in oğlu 'Dılşad Amed' kod adlı Ali Narin'in cenazesi, dün Mardin'in Şenyurt sınır kapısından Türkiye'ye getirildi. Otopsi için Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne götürülen Ali Narin'in cenazesi daha sonra Diyarbakır Yeniköy mezarlığına getirildi. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak, BDP'li ilçe Belediye başkanlarının da katıldığı törende, dini vecibelerin yerine getirilmesinden sonra Narin'in cenazesi gece toprağa verildi. 
'YÜZLERCE GENCİMİZ ŞU ANDA ROJAVA'DA DİRENİYOR' Mezarlıkta konuşan Milletvekili Faysal Sarıyıldız, özgürlüğün büyük bedeller istediğini belirterek şunları söyledi:
"Bunu en iyi şehitlerimiz anladı. Bu yüzden onlarca yıldır binlerce yoldaşımız Kürt halkının özgürlüğü, Kürdistan devrimi için canını feda etti. Heval Dılşad da bu arkadaşlardan birisiydi. Rojava devriminde yaşamını yitirdi. Kürt gençleri artık çok iyi biliyor ki Rojava devrimi Kürdistan devrimidir. Rojava devriminin başarısı Kürdistan halkının başarısıdır. Bu yüzden sadece Heval Dılşad değil, yüzlerce gencimiz şu an Rojava'da direniyor."
'BARIŞ İÇİN HAYKIRIYORUZ'  Ali Narin'in babası Sur Belediye Başkanı Seyit Narin de, oğlunun Rojava halkının geleceği için savaşmaya gittiğini vurgulayarak, "Onun şahadeti bizim için bir onurdur"dedi.
Anne Vesile Narin ise, oğlunun halkının özgürlüğü için Rojava'ya gittiğini ifade ederek şöyle dedi:
"Her gelen cenaze bizim için ayrı bir ağırlıktır. Yüreğimizi sızlatıyor ama bir o kadar da bizi güçlendiriyor. Kürt halkı kırk yıldır bu savaşta binlerce cenazeyi karşılıyor. Her daim bu son cenaze olsun dedik. Bir daha şehit gelmesin diye haykırıyoruz. Barış için haykırıyoruz. Ama ne yazık ki karşı taraf buna cevap vermiyor. Tek taraflı bir süreç var. Bu sürecin devamı için, bir daha cenazeler gelmesin diye herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor." 
FOTOĞRAFLI