BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın heyetten çıkarılması ile yerine 14 Ekim'de İmralı adasına giden BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Kosterden cep telefonu ile çektiği imralı adasının fotoğrafını, 'Kürtlerin siyasi iradesi ve  yüreği burada rehin' başlığı ile paylaştı. Baluken'in bazı takipçileri fotoğraf ile ilgili olarak, 'Sayın Baluken kişisel kanım, bu resimlerden sonra AKP sizi bir daha o adaya yollamayacaktır' yorumları yaptı.
İmralı Adası'nda BDP heyeti ile görüşen Abdullah Öcalan'ın, görüşme sırasında BDP'nin talebi ile çekilen fotoğrafları Adalet Bakanlığının izin vermemesi nedeniyle şimdiye kadar yayılanamazken, İmralı ziyareti ile ilgili bir ilk yaşandı. Geçen hafta BDP lideri Selahattin Demirtaş'ın yerine Abdullah Öcalan'ın ile görüşmek için Pervin Buldan ile adaya giden BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, bindikleri koster ve İmralı Adası'nın cep telefonu ile uzaktan çektiği fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı.
'AKP, SİZİ BİR DAHA O ADAYA YOLLAMAZ'
İmralı'nın uzaktan çekilen fotoğrafını, 'Kürtlerin siyasi iradesi ve  yüreği burada rehin' başlığı ile Twitter'da paylaşan Baluken'e bazı takipçileri 'Sayın vekilim, bize adayı göstermeyin, bize önderimizin bir fotosunu gösterin yeterli', 'Sayın Baluken kişisel kanım, bu resimlerden sonra AKP sizi bir daha o adaya yollamayacaktır. AKP kindardır' ve 'Her biji heval (Yaşasın arkadaş) Baluken, senin de rüyaların gerçek oldu. İmralı'ya gittin, darısı bütün milletvekilerimize tabii ki veto yemeden' gibi yorumlar yaptı.
BDP Grup Başkanvekili Baluken, İmralı adasının uzaktan çekilen fotoğrafının yanı sıra, bindikleri kosterin de bir fotoğrafını 'İmralı kosteri ve milyonlarca beyaz köpük; Her bir Kürdün özgürlük tutkusunu ve kavuşma umudunu yansıtır gibiydi' başlığı ile takipçileri ile paylaştı.