BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, kentte çıkan olaylarda yöneticileri sorumlu tutup tartıştığı Emniyet Müdür Yardımcısı Orgun Çetin Mizanoğlu'nun eşinin etnik kimliğini kullandığını ileri sürdü.
Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilmenin 15'inci yıldönümünde Batman'da cumartesi çıkan olaylar sırasında tartıştığı Emniyet Müdür Yardımcısı Orgun Çetin Mizanoğlu'na, "Terbiyesiz, şerefsiz, alçak. Şerefsiz herif" diyen Milletvekili  Akat Ata, bugün basın toplantısı düzenledi. Olaylardan Batman'daki yöneticilerin sorumlu olduğunu öne süren Ata, olaylarda yaralananlara şifa dileğinde bulundu. Ata, şöyle dedi:
"Yaşananlar, seçim ve sürece yansıyacak olayların habercisidir. 99'dan beri her 15 Şubat'ta eylemler yaptık, şiddet görüntüleri hafızalarda kazındı. 9 yaşındaki çocuklar annelerini yerden kaldırması ve yine organlarını kaybeden arkadaşımız, yine polis şiddetine maruz kalan seçilmişler, bizler yine demokratik eylemlerimiz için alanlara gittik. Kamu güvenliği sağlayacak adına, kamu güvenliği tehdit etmek, her türlü zulmü gizlemek kamuoyuna farklı yansıtmak bu da pratik bir hal almış olabilir. Bu saatten sonra buna izin vermeyeceğiz. İlin tüm sorumluları başta Vali ve Emniyet Müdürü, Batman halkına hesap vermek zorundadırlar."
Emniyet Müdür Yardımcısı Orgun Çetin Mizanoğlu ile arasındaki tartışmaya değinen Ata, şunları söyledi:
"Şiddetli müdahaleden sonra Sanat Sokağı'nda kendini Emniyet Müdür Yardımcısı olarak tanıtan kamu görevlisi, kendi özel hayatı ile gerçekleştirdiği evlilikten örnek vererek eylem hakkında açıklama gereği duymuştur. Biz, bu kısmın da planlı ve örgütlü olduğunu düşünüyoruz. Biliyorsunuz ki, bu coğrafyadaki evlilikler siyasi planların bir parçası olarak gerçekleştirilmiştir. Bugün buna işaret etmiyoruz. Kendi evliliği üzerinden özellikle de eşinin etnik kimliği ve anadilini vurgulayarak böyle bir toplumsal eylemde kullanılan devlet şiddetini meşru kılmaya çalışmak tek kelimeyle görevi ihmal, kötüye kullanmaktır. Bugüne kadar bu görev Batman'da en üst düzeyde kullanıldı, buna sessiz kalmayacağız. O cinsiyetçi yaklaşım, kabul edeceğimiz bir yaklaşım da değildir. Kendi eşinin etnik kimliği ve anadilini ifade etmesi zaten eşine en büyük saygısızlık ettiğinin ifadesidir."
BDP'Lİ VEKİL POLİS MÜDÜRÜNE BAĞIRDI
Geçen cumartesi günü Batman'da Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümünde çıkan olaylar sırasında BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Emniyet Müdür Yardımcısı Orgun Çetin Mizanoğlu ile tartıştı.
Tartışma sırasında Emniyet Müdür Yardımcısı Mizanoğlu, "Ben Balıkesirliyim. Eşim Diyarbakırlı. Ben eniştenizim. Biz yürüyüşe izin verdik. Taş atmasaydınız. Buraya kadar geldiniz. Ben yaşamayacak mıyım burada? Başta siz karıştırıyorsunuz" dedi. Bunun üzerine Milletvekili Ayla Akat Ata da, "Terbiyesiz, şerefsiz, alçak. Şerefsiz herif. Sen burada kendini ne zannediyorsun" diye bağırdı. Tartışma diğer polis yetkililerin araya girmesiyle büyümeden önlendi.