Şahismail GEZİCİ- Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ, () - ELAZIĞ'da BDP'liler çeşitli etkinliklerle nevruzu kutladı. Etkinlikte, 30 Mart seçimlerinde oy kullanacaklara seslenen BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, "Sandığa giderken inanıyoruz ki halkımız elini vicdanına koyacak. Bugüne kadar bedel ödeyenler bugünden sonra da bedel ödemeye devam edecek" diye konuştu.
BDP'nin Elazığ İstasyon Meydanı'nda düzenlediği nevruz kutlamasına yaklaşık 700 kişi katıldı. BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, etkinlikte yaptığı konuşmada Ak Parti ve CHP'yi eleştirip, "Öyle bir sürece girdik ki öyle bir sürece tanıklık ediyoruz ki akla karanın, yanlışla doğrunun güpegündüz açıkta olduğu bir dönemdeyiz. Bakın insanlar kendilerine akız diyerek ak olmuyorlar. Kim aksınız diyecek? Halk aklayacak. Ama biliyoruz ki bu kendisine ak diyenler ak değil aklama partisi. Neyi aklıyorlar, hırsızlıklarını aklıyorlar; neyi aklıyorlar, dolandırıcılıklarını aklıyorlar; neyi aklıyorlar, yalanlarını aklıyorlar. Şimdi buna kim dur diyecek? Türkiye’de buna dur diyecek bir güç var mı? Hangi güç? Adına sosyal demokratım deyip bugüne kadar eşitlik, özgürlük için, insan hakları için zerre-i miskal çalışmamış CHP mi diyecek? Yoksa bugüne kadar ilk gün olduğu gibi hepiniz aynısınız, hepiniz Türksünüz diyen Türk milliyetçileri mi diyecek? Kimse diyemez. Türkiye’de bunu ortaya koyacak, yalancıları ortaya çıkaracak, hırsızları ortaya çıkaracak, dolandırıcıları ortaya çıkaracak tek güç var; o da BDP ve HDP çatısıdır" dedi.
30 Mart seçimlerinde oy kullanacaklara seslenen Ata, "Sandığa giderken inanıyoruz ki halkımız elini vicdanına koyacak. Bugüne kadar bedel ödeyenler bugünden sonra da bedel ödemeye devam edecek. Ama belli bir kesim var ki, bugüne kadar doğruyla yanlış arasında kalmış, sesini yükseltememiş. İşte buradan onlara sesleniyoruz. Sandığa giderken ayakkabı kutularını unutmayın. O da yetmedi, çikolata kutularını unutmayın, bayramda bakanlara gönderilen. Sandığa giderken, Türkler ve Kürtler eşit olamaz, bize bunu kabul ettiremezsiniz diyen CHP zihniyetini de unutmayın" diye konuştu.

ŞG,GY(GG/CK) (FOTOĞRAFLI)