Ferit ASLAN/DİYARBAKIR,()-BDP Diyarbakır il Başkanlığı, İmralı Adası'nda çarptırıldığı ömürboyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için yarın 1 milyon 220 bin imza hedefiyle kampanya başlatıyor.
BDP Diyarbakır İl Başkanlığı, 'Önderliğe Özgürlük' adı altında Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için yarın Diyarbakır'da stantlar kurarak imza kampanyası başlatıyor. BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Öcalan'ın özgürlüğünden yoksun bırakılmasının Kürt halkı tarafından kabul edilmediğini öne sürerek, "Sayın Abdullah Öcalan’ın Ortadoğu ve tüm dünya halkları için geliştirmiş olduğu paradigma, tüm insanlık için bir fırsattır. Öcalan bugün itibariyle devletle yaptığı görüşmeler sonuncunda Kürt sorununu çözmeye dönük bir takım öneriler geliştirmiştir. Özellikle 2013 Nevruzu'nda kamuoyuna deklare ettiği ateşkes en somut örnektir. Bu diyalog sürecinde devletin ve hükümetin görüşmeler doğrultusunda samimi olmaya, sürecin ruhuna denk düşecek tutum takınmaya davet ediyoruz"dedi.
Halkın Öcalan'a olan bağlılığı konusunda tavrını geçmişten beri net bir şekilde ortaya koyduğunu söyleyen Zümrüt, "Bundan sonra da başta Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan olmak üzere tüm özgürlük tutsaklarının özgürleşmesi sağlanana kadar dik ve onurlu bir şekilde bu mücadeleye ve direnişe devam edecektir.Tüm halklarımız önderliğinin özgür kalmasını talep etmektedir. Bu doğrultuda 'Önderliğe Özgürlük' şiarıyla Kürt halkı olarak başlatmış olduğumuz imza kampanyamızın devam ettiğini belirtirken kampanyamızın başarıya ulaşacağına olan inancımızı korumaktayız. Milyonların isteği Öcalan’ın özgür kalmasıdır"dedi.
Kentin değişik bölgelerinde kurulacak imza stantlarında Öcalan'ın serbest bırakılması için 1 milyon 220 bin imza beklendiği belirtildi.

FA(GG/AK)