BDP Siirt Belediye Başkan adayı Tuncer Bakırhan, yerel seçimlerin ardından bir erken genel seçim olabileceğini ileri sürdü.
BDP'nin Siirt Belediye Başkan adayı Tuncer Bakırhan, düzenlediği basın toplantısında, Siirt'in Türk'ü, Arap'ı, Kürt'ü ile yüz yıllardır beraber yaşayan kadim halkların bulunduğu bir kent olduğunu belirterek, "Evet Kürt'üm ama, Arap'ı Türk'ü de bir diğerinden ayrı tutmayacağıma burdan bir daha huzurunuzda söz vermek istiyorum" dedi. Seçim çalışmasını bütün etnik ve inanç gruplarıyla birlikte yürüteceğini, kendilerine oy versin, vermesin herkes ile birlikte kenti yönetmek istediklerini söyleyen Bakırhan, "Siirt'teki bütün halkları ne kadar önemsediğimizi pratiklerimizle ancak gösterebiliriz. Bunun en iyi örneği de birlikte seçimlere girip birlikte kazanıp birlikte yönetmeyle ortaya çıkabilir"diye konuştu.
Türkiye'de 17 Aralık operasyonu ile yaşanan gelişmeleri ve tartışmaları da değerlendiren Bakırhan, Türkiye'de gerçekten yüz yılın önemli tartışmaları ve gelişmelerinın yaşandığını, tartışma ve tartıştırmanın her zaman iyi olduğunu söyledi. Türkiye'nin bugün yaşadığı süreci çok geriden takip ettiğini, birçok şeyin kamuya açıkça tartışılmasının hiçbir zararı olmadığını ifade eden Bakırhan, "Yolsuzluklar, bürokrasi de devlet kademelerinde hükümetin de bahsettiği gibi paralel devlet olarak adlandırdığı biçimde hükümet içinde örgütlenmeleri de tartışmak gerekiyor. Cemaatlerin demokratik bir şekilde siyaset yapma hakları olduğunu da tartışmak gerekiyor ama tartışmanın da zararı yoktur ve tartışmaları önemsiyorum, önemli buluyorum. Bu tartışmaların daha demokratik bir ortama zemin sunacağına inanıyorum. Bu tartışmalar halkın gözünden kaçırılan gizli saklı kendi araların da yapılan işlerin bir anlamda deşifre edilmesidir. Deşifrasyon, her zaman halkın yararınadır. Bizde halktan birileri olarak bu tartışmaların Türkiye'nin demokratikleşmesine katkı sunacak bir şekilde devam etmesinden yanayız"diye konuştu.
"YEREL SEÇİMİNDEN SONRA ERKEN SEÇİM OLABİLİR"
Tuncer Bakırhan, Türkiye'de yerel seçimlerden sonra bir erken genel seçim olabiliceğini ileri sürerek, "Umarım bu tartışmalar bizim lehimize olur. Bizim derken Türkiye'de yaşayan emekçilerin, yoksulların, sorunların çözümünü bekleyen yığınların yararına olur. Her çevre, her parti, hükümet buna dahil olmak üzere kendisine çeki düzen vererek bütün Türkiye'nin partisi, bütün Türkiye'nin kurumları, bütün Türkiye'nin bürokrasisi olurlar. Ayrıştırıcı, diğerlerini yok sayıcı, diğer inanç ve etnik grupların kendi aralarında kumpaslarla demokratik haklarını engelleyen zihniyetlerin Türkiye'de artık yeri olmadığını, yok olacağını düşünüyorum" dedi. TK(GG/AK)(FOTOĞRAFLI)