Ali LEYLAK-Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - BDP Şanlıurfa İl Başkanı Celalettin Erkmen, yerel seçimlerde partilerinin oylarını artırdığını söylerken, Ceylanpınar İlçesi'nde başkanlığı AK Parti'nin kazanmasına itiraz ettiklerini ifade etti. Seçim günü elektriklerin kesildiğini, parti müşahitlerinin tehdit edildiğini ileri süren Erkmen, kendilerinin şiddet yanlısı olmayacaklarını ve haklarını demokrasi içerisinde arayacaklarını kaydetti.
Resmi olmayan sonuçlara göre, Şanlıurfa'nın Bozova, Halfeti, Suruç ve Viranşehir belediye başkanlıklarını kazanan BDP, Ceylanpınar'da 755 oyla AK Parti'nin kazandığı seçimlere itiraz etti. BDP İl Başkanı Celalettin Erkmen bugün beraberinde HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ile basın toplantısı düzenleyerek seçimleri değerlendirdi. Toplantıya daha önce katılacağı açıklanan BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir ise rahatsızlığı nedeniyle gelmedi.
BDP İl Başkanı Celalettin Erkmen, geçmiş dönemlere göre oy oranlarını önemli ölçüde artırdıklarını ifade ederken, rahatsızlığı nedeniyle toplantıya katılmayan Baydemir'in ise seçim sonuçlarını önümüzdeki günlerde değerlendireceğini söyledi.
Yerel seçimler öncesi BDP'li İsmail Arslan'ın belediye başkanlığı yaptığı Ceylanpınar İlçesi'nde resmi olmayan sonuçlara göre başkanlığı AK Parti adayının kazandığını ancak kendilerinin itirazda bulunduğunu ifade eden Erkmen şöyle konuştu:
"Seçim günü birçok noktada sayım işlemi sırasında elektrikler kesildi. Müşahitlerimiz tehdit edilerek dövüldü. Yine Ceylanpınar İlçesi'nde yakılmış oyların bulunması üzerine itirazda bulunduk. Birçok sandıkta blok oylar çıktı. Bunlar bizler tarafından tespit edildi ve seçim kuruluna iletmemize rağmen sonuç alamadık. Ama şu bilinmelidir; biz hiçbir zaman gerginlikten yana olmadık. Sonuna kadar demokratik hakkımızın arayışı içerisinde olacağız. Şiddet ve şiddeti içeren hiçbir eylemden yana olmayacağız. Bu barış sürecinin devam etmesi konusunda fazlası ile elimizden geleni yapacağız."

AL-ÖP (HK/CK) (FOTOĞRAFLI)