DİYARBAKIR Barosu avukatları, tutuklu BDP milletvekillerinin tahliyesi isteminin reddine itirazda bulundu. Sanık avukatları, tahliye istemlerini reddeden Diyarbakır 5'inci ve 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemeleri hakkında da HSYK'ya şikayette bulundu.
Diyarbakır 5 ve 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemeleri, tutuklu Milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, Kemal Aktaş, İbrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım'ın tahliye istemlerini dün reddetti. Sanık avukatları, İbrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım için Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne, Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak ve Kemal Aktaş için ise 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Kararı veren mahkemelerin üst mahkemesi konumunda olan 6 ve 4'üncü Ağır Ceza Mahkemeleri'nin itiraz başvurularını değerlendirerek, önümüzdeki günlerde karara bağlaması bekleniyor.
HSKY'YA ŞİKAYET
Diyarbakır Barosu, tutuklama istemini reddeden Diyarbakır 5'inci ve 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemeleri hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayette bulundu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesirdeki Adalet Bakanlığı kalemine yapılan şikayet başvurusunda, iki mahkemenin de Anayasa Mahkemesi kararına uymadıkları suretiyle görevi ihmal ettikleri öne sürüldü.

FB(GG/İD)