– BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 17 Aralık opeireasyonunu anımsatarak hükümete yüklendi, "Bir Müslüman Allah’a inanıyor ve Allah’tan korkuyorsa, yalan söyleyemez, hırsızlık yapamaz, halkın malını mülkünü çalıp ayakkabı kutulara ve evde çelik kaslara doldurup, bir de bunun üzerine yalan yanlış konuşmaz" dedi.

Mersin’de bulunan BDP Genel Başkanı Selhattin Demirtaş, Tarsus İlçesine gitti. Burada, partilileri tarafından karşılanan Demirtaş’a, HDP Başkanı Ertuğrul Kürkçü’de eşlik etti. Bağlar Mahallesinde BDP’nin seçim büronun açılışını yaptıktan sonra partililerine seslenen Demirtaş, Tarsus’tan hükümete yüklendi. Yerel seçimlerde ittifak anlaşması yaptıkları iddialarının yalanlayan Demirtaş, AK Parti Hükümetine ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderme yaparak şunları söyledi:

“Bir Müslüman Allah’a inanıyor ve Allah’tan korkuyorsa, yalan söyleyemez, hırsızlık yapamaz, halkın malını mülkünü çalıp ayakkabı kutulara ve evde çelik kaslara doldurup, bir de bunun üzerine yalan yanlış konuşmaz. Eğer bunların Allah’tan korkusu olsaydı, bunların içinde gerçek samimi bir Allah inanıcı olsaydı, hem yalan konuşmaz, hem hırsızlık yapmazlardı. Bu maskeleri düşmüş sahte İslamcıları, artık sandıkta bir tokat atmanın zamanı gelmiştir. Allah’la kitapla oynanılmayacağını, bu iktidarın görmesi lazım. Bunu kullanarak, baş örtüsünü kullanarak 12 yıldır o koltuklarda oturuyorlar” dedi.

Demirtaş, konuşmasının ardından konuşmanın ardından kentten ayrıldı.