ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde Tayan Kerevan aşireti ile Elçi Ailesi arasında yaşanan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan husumet, BDP ve Mardin Bağımsız Milletvekili, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk'ün girişimiyle barışla sonuçlandı. Türk, Abdullah Öcalan'ın demokrasi ve özgürlükleri esas aldığını belirterek, "Öcalan, halklar arasındaki düşmanlığın ortadan kaldırılması gerektiğini her zaman söylüyor" dedi.
Tayen Kerevan ile Elçi Ailesi arasındaki husumetin barışla sonlandırılması nedeniyle Cizre'nin Durumlu Köyü'nde verilen barış yemeğine Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, BDP Şırnak milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, belediye başkanları, partinin il ve ilçe yöneticileri, Tayan Kerevam Aşireti ve Elçi Ailesi fertleri katıldı.
Yaklaşık bin kişinin katıldığı barış yemeğinde dualar arasında iki aile fertleri birbiriyle barıştıktan sonra Ahmet Türk, bir konuşma yaptı. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Türk şunları söyledi:
"Gün birlik ve beraberlik günüdür. Kavga edip birbirimize düşmenin zamanı değildir. Sayın Abdullah Öcalan demokrasiyi esas alıyor, sayın Öcalan özgürlükleri esas alıyor. Sayın Öcalan halkların kardeşliğini esas alıyor. Yani sayın Öcalan, halklar arasındaki düşmanlığın ortadan kaldırılması gerektiğini her zaman söylüyor, bunu dile getiriyor. Çünkü halklar birbirine düştüğü zaman zorunu çözmek kolay değil. Ancak Kürt halkının üzerindeki baskılar ortadan kaldırılmadan, halklar arasında bir diyalog olmasının da bir şansı yok. Yani sayın Öcalan, burada aslında bir barış formülünü, Kürt sorunun çözüm formülünü ortaya koyuyor ve herkesin bu formül etrafında uzlaşmasını, bir müzakere ortamının sağlanması için çaba gösteriyor."
Bir süre önce cezaevinden çıkan BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak da kısa bir konuşma yaparak adalet, hukuk ve ceza mekanizmasını eleştirdi.