BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanı Mahir Arı, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Sivas Belediyesi'ni partilerinden devralan Ak Parti'li Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'a çalışanlar üzerinde siyasi ayrımcılık yaparak, görev değişikliğinde bulunduğunu iddia etti.
BBP Sivas İl Başkanı Mahir Arı, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Sivas Belediye Başkanı Ak Parti'li Sami Aydın'ı eleştirdi. Görev değişiminin hemen ardından belediyede görevli kişilerin siyasi görüşlerine bakarak farklı yerlerde görevlendirildiğine dikkat çekti. Yüzde 32'lik oy oranı ile halkın kendilerine muhalefet görevi verdiğini belirten Arı, "5 yıllık hizmet süremiz içerisinde, çalışan işçi ve memurların siyasi görüşüne, mezhebine, dinine bakmaksızın eşit bir şekilde yönetim gösterdik. Seçimlerin üzerinden henüz bir ay geçmesine rağmen yeni göreve gelen yönetim, çalışanların siyasi kimliklerine göre iş değişikliği yapmakta, çalışanlara zulüm etmektedir. Asgari ücretle çalışıp evine ekmek götürmek isteyenlerle uğraşmak acziyettir" dedi. Arı, açıklamasının devamında şöyle konuştu:
"Belediye yönetimi bizim partimizdeyken onlardan olanlara ne yapmış isek, bizim arkadaşlarımıza da aynısının yapılmasına razıyız. Aksi bir durum zulümdür. Seçimlerden önce şehrin tüm insanlarını kucaklayacağını söyleyenler, unutmasınlar ki; Sivas'ta AK Parti'lilerin haricinde yaşayan insanlar da vardır. Sizinle aynı görüşte olmayan insanları farklı birimlerde çalıştırmak istemenizi bir ölçüde makul görebiliriz fakat asla kabullenemeyeceğimiz husus, bu insanların statülerinin değiştirilmesidir. Şehrimizde huzur ve hoşgörünün devamı isteniyorsa tüm insanların görüş ve düşüncesine saygı duyulmalıdır. Aksi halde yaşanabilecek olumsuz gelişmelerden kendileri sorumludur."
ALTINDA KALIRSINIZ
Ayrımcılık yapılmaması konusunda belediye başkanını uyaran Arı, "Kendisinden olmayana yaşama hakkı tanımayanlar, sizleri uyarıyoruz; Sivasımızı kamplara bölmeyin, siyasi ayrım yapmayın, insanları görüş ve fikirlerine göre ayırmayın, insanların ekmeği ile oynamayın. Eğer ayrımcılık yaparsanız, bunun altında kalırsınız" dedi. 
İl Başkanı Arı ayrıca Belediye Başkanı Aydın'ın yakınlarını belediye bünyesinde faaliyet gösteren Özbelsan Anonim Şirketi'nde yöneticilik görevlerine getirdiğini iddia ederek bu duruma tepki gösterdi. Basın toplantısına BBP Merkez İlçe Başkanı Ömer Ağdoğan ile birlikte yaklaşık 50 partili katıldı.
İDDİALAR ASILSIZ
Belediye Başkanı Sami Aydın ise, iddialara ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu iddialar kesinlikle asılsızdır. Biz başarı endeksli çalışıyoruz. Kişilerin hangi partili olduğuna bakmadan, işimizi kim iyi yapıyorsa ona sorumluluk veriyoruz. İdeolojik ve siyasi yaklaşım kesinlikle söz konusu değil. Eğer öyle olsaydı, önceki dönemin belediye başkan yardımcısı Mehmet Muaz Uzun ile çalışmazdık. Özbelsan'da yönetici olan kişiler de daha önceden zaten o şirkette çalışıyorlardı" dedi.

GC(EA/AK) (FOTOĞRAFLI)