BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin il teşkilatının topladığı para yardımını Soma'daki faciada yaşamını yitiren madencilerin aileleri için teslim etmek üzere geldiği Manisa'da, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu'na verdikleri destek için kendilerini eleştirenlere yanıt verdi. Destici, kararın parti kurullarıyla istişare edilerek alındığını söyledi ve tüm kesimlerden karara saygılı olmalarını beklediklerini belirtti.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Genel Başkan Yardımcısı Recep İnan ile birlikte, partisinin il teşkilatının topladığı para yardımını Soma'daki maden faciasında ölen işçilerin ailelerine vermek için Manisa'ya geldi. İl Teşkilatında düzenlenen toplantıya 4 işçinin ailesi de katıldı. BBP Genel Başkanı Destici, Soma maden faciasının asla unutulmaması gerektiğinin altını çizerek, yaklaşık 2.5 aylık süreç içerisinde facianın nedeninin aydınlatılmadığını ve sorumlularının kim olduğunun ortaya konmadığını dile getirdi. Destici, "Son olarak Meclis'te yaşam odaları teklifinin reddedilmesi gerçekten ikinci bir faciadır. Bundan sonra eğer burada veya Türkiye'nin herhangi bir yerinde böyle bir facia yaşanır ve burada işçi kardeşlerimiz hayatlarını kaybederse vebali direk tedbirleri almayan hükümet ile bu teklifi reddeden meclisin olacak" diye konuştu. 
Destici, Soma maden facisanın hemen ardından "Bu işin fıtratında var" diye konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Destici, "Bu işin fıtratı ve doğasında yok. Sen gerekli tedbirleri alacaksın. Ondan sonra gerisini Allah'a bırakacaksın. Sen hiçbir tedbiri, önlemi alma, ocaklarda gerektiği gibi güvenliği oluşturma, sonra 'Bu Allah'tan geldi. Bu işin fıtratında var' de. Bu Allah'ın da gücüne gider. Allah'ın kelamını, vahisini ve emrini de yanlış yorumlamak olur. Kendi menfaatine yorumlamak olur" diye konuştu.
HÜKÜMETİ UYARDI
BBP Genel Başkanı Destici, maden ocaklarındaki çalışma şartlarının düzeltilmesi konusunda hükümete çağrıda bulundu. Destici ayrıca, Soma maden şehitleri yakınları yararına Manisa'da yapılması planlanan Süper Kupa Finali'ni de eleştirerek, "İşçi kardeşlerimiz ailelerine yardım için Süper Kupa Finali, Manisa'da oynanacak. Manisa'da oynanması güzel bir şey. Bu maç İstanbul'da veya başka büyük bir yerde oynanırsa daha fazla gelir elde edilir. Ailelere fazla pay verilir. Bu konuya Futbol Federasyonu ile de paylaşacağım" dedi.
CUMHURBAŞKANI ADAYI KURULLARDA İSTİŞARE EDİLDİ
Basın mensuplarının Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na verdikleri destekle ilgili sorularına yanıt veren BBP Genel Genel Başkanı Destici, "Biz bu kararımızı parti kurullarımızın tamamı ile istişare ederek aldık. Belki bu süreçte en fazla istişare eden siyasi parti biziz. İddia ediyorum ki bu anlamda Türkiye'de en demokratik parti BBP'dir. Bu demokratik kurullarımızda aldığımız kararı bir tercih olarak kamuoyu ile paylaştık. Bu nedenle herkesin bu karara saygı duyması gerekir. AK Parti de bir karar aldı. Başbakan'ı aday gösterdiler. Kendi kurullarında görüştüler ve karar alıp bizim önümüze koydular. Başbakan da, Ekmeleddin İhsanoğlu da partimize geldi. Kendilerine nasıl bir Cumhurbaşkanı istediğimizi belirttik. Aldığımız cevapları istişare kurullarımızda tekrar paylaştık. Kurullarımız büyük bir çoğunluğu Ekmeleddin İhsanoğlu'nun desteklenmesi yönünde görüş belirttiler" diye konuştu. Destici, partisinin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemesi yönündeki kararı eleştirenlere sert bir dille yanıt verdi. Bu kararı ancak halkın değerlendirebileceğini başka bir siyasi partiyi ilgilendirmediğini kaydeden Destici, "Biz BBP'liyiz, herkese gerektiği zaman gerekli cevabı veririz. İki laf ederiz kimse oturduğu yerden kalkamaz. Dolayısıyla herkes haddini, hukukunu da bilecek ona göre konuşacak. Hiç kimse bize Muhsin Yazıcıoğlu üzerinden elbise giydirmeye kalkamaz. Çünkü, eğer o kadar hassasiyetiniz varsa 6 yıl oldu ve önce Muhsin Yazıcıoğlu'nun davasını aydınlatın. Önce çözüm sürecini bir durdurun. 12 yıldır iktidarsınız. Demokratik bir anayasa yapın" dedi.
Açıklamanın ardından BBP Genel Başkanı Destici, Soma'da ölen işçilerin yakınları Miyasa Erol, Hüsniye Coşkun, Sibel Uçkun ile Muhyettin Kaska'ya partisinin il teşkilatı tarafından yapılan 1000 liralık yardım çeklerini dağıttı. İl Teşkilatı'nın ayrıca 11 Somalı şehit ailesine daha 1000 liralık yardım çeki vereceği açıklandı.

FOTOĞRAFLI