BÜYÜK Birlik Partisi eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili soruşturmanın yürütüldüğü Malatya Adliyesine gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, soruşturma dosyasına yeni atanan savcı ile görüştü.
Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası soruşturmasına bakan Malatya Cumhuriyet Başsavcı vekili Özden Doğan’ın Ankara Sincan’a tayin olmasının ardından soruşturma dosyasına Başsavcı vekili Şeyhmus Sat atandı. Dava dosyasında savcı değişikliği sonrası Malatya’ya gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Yazıcıoğlu ailesinin avukatları Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın ve dava dosyasına atanan TMK 10. Maddeyle görevli Başsavcı vekili Şeyhmus Şat ile görüştü. Yaklaşık 2 saat süren görüşme sonrası çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Destici, Yazıcıoğlu davasına bakan savcılığın yükünün çok ağır olduğunu ve bu iş yükünün hafifletilmesi adına Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ve Adalet Bakanlığı’ndan taleplerinin olduğunu söyledi. Taleplerinin karşılandığını belirten Destici, "Yeni bir savcı gönderildi. Dolayısıyla şu anda bizim soruşturma dosyamıza bakan Savcı Bey’in yükü de bayağı azaltılmış oldu. İnşallah sürecin bundan sonra daha hızlı işleyeceğini düşünüyorum” dedi.
Ziyareti sırasında Başsavcı vekili ve dosyaya bakan avukatlarla birlikte bir son durumu değerlendirdiklerini ifade eden Destici, birtakım bilgileri paylaştıklarını ve gizlilik kararını da göz önünde tutarak birtakım süreçleri savcılığa ilettiklerini söyledi. Yazıcıoğlu soruşturma dosyasına bakan savcılığın iş yükünün azalmasıyla sürecin daha hızlı ilerleyeceğini kaydeden Destici şunları söyledi: "Özellikle toplumda, kamuoyunda ve bizlerde ‘Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları öldürüldü veya bir suikasta kurban gitti’ algısını oluşturan, şüphelerini derinleştiren birtakım maddeler vardı. Özellikle bunlardan 3-4 tanesiyle ilgili bizim net beklentilerimiz vardı. Bunlarla ilgili önümüzdeki günlerde daha kesin adımlar atılacak ve soruşturmanın gereği yerine getirilecektir, diye düşünüyorum. Bizim talebimiz ve arzumuz, dosyanın bir an önce aydınlanması. Dolayısıyla burada hata ise hata, ihmal ise ihmal, kusur ise kusur, suikast ise suikast, sabotaj ise sabotaj her şeyin net bir şekilde ortaya konulması ve milletin önünde cereyan eden bu hadisenin aydınlatılmasını bekliyoruz. Sonuna kadar da takibimiz sürecektir. Bunu bir kere de burada değerlendirmek istiyoruz. Olayın aydınlanacağından da hiçbir şekilde şüphe duymuyoruz."
Bir basın mensubunun ‘Dosya ile ilgili yeni belge var mı? sorusu üzerine Mustafa Destici şöyle cevap verdi: "Mutlaka vardır. Son günlerde kamuoyunda birtakım haberler var. Onları da değerlendirme fırsatı bulduk. Dosyada gizlilik kararı olduğu için biz dosyanın tamamıyla her şeyine hakim değiliz. Dosyada bir gizlilik kararı var ama biz kendimize ulaşan tüm bilgileri avukatlarımız aracılığıyla dosyaya ulaştırıyoruz. Kamuoyunda şu anda ne konuşuluyorsa, ne iddia ediliyorsa hepsi, dosyada mevcut. Mevcut olmayan hiçbir şey yok; hepsi soruşturuluyor ve bu itibarla da baktığınız zaman hiçbir şey dosya dışında değil. Yüzlerce klasör haline gelmiş bir soruşturma dosyasından bahsediyoruz. Biz, dosyanın sağlam bir iddianameyle, sağlam delillerle dava açılmasını ve dava sürecinin başlamasını bekliyoruz."