Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün tümüyle aydınlatılması talebiyle yamaç paraşütüne bağladığı 12 metrelik afişi gökyüzünde açan BBP Fethiye Belediye Başkan adayı Cumali Emeç, denize düşmekten son anda kurtuldu.
Fethiye'de hukuk ve yatırım danışmanlığı yapan, evli ve 3 çocuk babası 40 yaşındaki Cumali Emeç, 30 Mart seçimleri için BBP'den Fethiye Belediye Başkan adayı oldu. 2009 yılında helikopterinin düşmesi sonucu hayatını kaybeden eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu anmak ve ölümü üzerindeki sır perdesinin aralanamamasını protesto etmek isteyen Emeç, üzerinde Yazıcıoğlu'nun resmi ve 'Fethiye'de Büyük Birlik Zamanı' yazan 12 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğinde bir afiş yaptırdı.
Yamaç paraşütü pilotu Mehmet Akkoç ile birlikte 1965 rakımlı Babadağ'ın zirvesine çıkan Emeç, afişi yamaç paraşütüne bağlayarak ikili (tandem) atlayış yaptı. 10 dakika gökyüzünde süzüldükten sonra Emeç ve Akkoç, yaklaşık 20 kilogramlık ağırlığındaki afişi paraşütten sarkıttı. Afişle Ölüdeniz semalarında gezen Emeç, Yazıcıoğlu için dua etti.
PARAŞÜT AFİŞİN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMADI
Uçuş sırasında Ölüdeniz açıklarına ilerleyen paraşüt, 12 metrelik afişin ağırlığını taşıyamayıp irtifa kaybetti. Paraşütün hızla alçaldığını fark eden pilot, yönünü Belcekız Plajı'na çevirdi. Sahile 50 metre kala afişe bağlanan ağırlık denize düşerken, Belediye Başkan adayı Emeç ve paraşüt pilotu Mehmet Akkoç, Ölüdeniz'in serin sularına gömülmekten birkaç metre ile kurtuldu. İkili denize inmelerine rağmen koşarak sudan çıktı. Bu sırada kıyıda balık tutmaya çalışan bir vatandaş, belediye başkan adayının altında kalmaktan yine koşar adımlarla kaçarak kurtuldu.
'AĞIRLIĞI İYİ AYARLAYAMADIK'
Denize düşmekten son anda kurtulan Cumali Emeç, iniş öncesi ağırlıktan kaynaklı irtifa kaybettiklerini söyledi. Paramotorla uçmayı planladıklarını ancak pervanesi kırılınca yamaç paraşütüne yöneldiklerini anlatan Emeç, bu yüzden ağırlığın iyi ayarlanamadığını kaydetti.
Yaşananları anlatırken Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesine de atıfta bulunan Emeç, "Muhsin Başkanım hayatında ilk defa helikoptere binmişti ve helikopteri düştü ya da düşürüldü. Biz de ilk defa paraşüte bindik. Bizimkinin de düşme gibi bir durumu oldu ancak etrafta F16 yoktu. Sizler vardınız. Merhum İsmail Güneş gibi sizler de vazife başındaydınız. Allah'tan şehit ağabeylerimize, arkadaşlarımıza rahmet diliyorum" dedi.
'TÜM YÖNÜYLE AYDINLATILSIN'
Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişinin öldüğü helikopterin düşüşünün üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen olayın tam olarak aydınlatılamadığını ifade eden Emeç, "Seçim çalışmaları sırasında binlerce insanın elini sıktım. Herkesin tek bir sözü vardı, 'Onu katlettiler, onu öldürdüler' diye. Eğer gerçek bir kazaysa her yönüyle aydınlatılması lazım. Eğer gerçekten bir suikast ise sorumluların bulunması lazım. Bizim 7 maddeden oluşan şüphelerimiz var. 7 noktanın aydınlatılması halinde, bu olay tüm yönüyle aydınlatılacaktır" diye konuştu.

ET(SU/CK) (FOTOĞRAFLI)