İKİ haftalık yarı yıl tatilini fırsat bilen aileler çocuklarıyla birlikte Atatürk Havalimanı’na akın etti. Bazı aileler kayak turizmi için Fransa ve Avusturya’ya giderken, bazı aileler de umre ziyareti için kutsal topraklara gitti. Yolcu yoğunluğuna 2 saatlik Polnet arızası da eklenince Atatürk Havalimanı pasaport kontrol noktalarında uzun kuyruklar oluştu.

Yarı yıl tatili nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda iç ve dış hatlarda sabah saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Yoğunluk nedeniyle cheak-in işlemlerinin yapıldığı kontuar ve pasaport kontrol noktalarında yoğunluklar yaşandı. Bazı çocuklar kayak takımlarıyla bazı çocuklar ise umre kıyafetleriyle objektiflere poz verdiler. Karne hediyesi olarak tatillerini yurt dışına giden çocuklar ise mutlu olduklarını söylediler.

KAYAK TAKIMLARINI ALAN AVRUPA’YA GİTTİ

Tatilini Avusturya’da geçireceğini söyleyen 11 yaşındaki Sarp Harmankaya, “Karnemde bütün derslerim 5 geldi. Bu yüzden babam ve annemle birlikte Avusturya’ya gidiyorum. Kayak yapmayı çok seviyorum ayrıca snowboard yapmayı da biliyorum” derken 10 yaşındaki Can Büyükaycan da “Fransa’ya gidiyoruz ve snowboard yapacağım” dedi.

ÇOCUKLARIYLA UMREYE GİTTİLER

Ailesi ile birlikte çocuklarına karne hediyesi olarak umre ziyareti için kutsal topraklara gittiklerini söyleyen Osman Çelik ise “Okulların yarı yıl tatiline girmesini fırsat bilip çoluk çocuk ailece umre ziyareti için kutsal topraklara gidiyoruz. Cümlemize Allah nasip eder inşallah 21 gün kalacağız” dedi. Oğulları Yusuf Mert, Mehmet Olgan ve Seyfettin ile birlikte ailece kutsal topraklara giden Muzaffer Sağlam daşunları söyledi;
“Çocuklarıma karne hediyesi olarak 15 günlük olarak umreye götürüyorum. Allah herkese nasip etsin, çok istiyorlardı.”

TATİL YOĞUNLUĞUNA POLNET ARIZASI EKLENDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Polnet Bilgi Sistemi’nde sabah saatlerinde sıralarında meydana gelen nedeniyle meydana gelen arıza nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda yolcu giriş ve çıkışlarında yoğunluk yaşandı. Arıza nedeniyle pasaport kontrol noktası önünde büyük kuyruklar oluştu. 06.00 ile 08.00 saatleri arasındaki arızanın giderilmesinin ardından polis, bütün pasaport bankolarını açarak yolcuları uçaklarına yetiştirmeye çalıştı.