SİVAS Merkeze bağlı Hıdırnalı Köyü sakinleri, köye baz istasyonu kurulunca sabit telefon hatlarını iptal edip cep telefonu kullanmaya başladı. Ancak bir süre sonra verici iptal olunca iletişimsiz kaldı.
Merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan 70 haneli Hıdırnalı Köyü'nün yakın bir alanına 3 ay önce baz istasyonu kuruldu. Bunun üzerine köy sakinleri Sivas'a gelerek kendilerine ve ailelerine cep telefonu almaya başladı. Çeşitli konuşma paketlerine abone olan ve faturalı hat kullanan köy sakinleri, evlerinde bulunan sabit telefon hatlarını da iptal ettirdi. Ancak 1.5 ay çalışan baz istasyonu bir müddet sonra köye gelen telefon sinyalini kesti. Sabit telefonları da iptal ettiren köy sakinlerinin dış dünya ile bağlantısı da kesildi. Bunun üzerine köyde yaşayanlar yakınları ile irtibat kurabilmek için köy konağında cep telefonu nöbeti tutmaya başladı. Cep telefonu olanlar köy konağına gelerek pencere kenarına dizdikleri cep telefonlarının sinyali yakalamasını bekliyorlar. Günün belirli saatlerinde telefon sinyalinin çektiği belirtildi. Köy muhtarı Lütfü Keser, "3 ay önce bizim köy ile Ozmuş Köyü arasına bir baz istasyonu kuruldu. Yaklaşık 1,5 ay aktif bir şekilde çalıştı. Bizde köylüler olarak, teknolojiden yararlanıyoruz. Cep telefonlarımız çekiyor. İnternetten faydalanıyoruz diye sevindik. Bunun üzerine evde bulunan sabit hatlarımızı kapattık. 1,5 ay hizmetten sonra bizim bu istikametteki vericiyi kapattılar. Biz şimdi köylüler olarak mağduruz" dedi. Muhtar Keser, ihtiyaç nedeni ile sadece kendi evine tekrar sabit telefon çektirdiğini belirterek, cep telefonların ise zaman zaman köy konağının bulunduğu yerde arada sırada çektiğinisöyledi.
Köyde cep telefonu nöbeti tutanlar da sabit telefonları iptal ettirmekle hata ettiklerini belirterek, sorunun çözülmesini istedi. Köy sakinleri, "Vardiyalı işçi gibi nöbet bekliyoruz. Ara sıra çekiyor. Denk getirirsek konuşuyoruz" dediler. 3 GSM operatörünün de ortak vericisinin tekrar hizmet vermesi için görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.