4 AY SONRA EVLENECEKTİ
Bolu 2'nci Komando Tugayı'nda görevli 24 yaşındaki Uzman Çavuş Halil Karataş'ın, geçici görevle gittiği Hakkari Şemdinli'de şehit olduğu haberi gece yarısı Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne 14 kilometre uzaklıktaki Alakeçi Köyü'nde yaşayan ailesine ulaştı. Şehadet haberinin ulaştığı köy yasa boğuldu. Nişanlı olan şehit Uzman Çavuş Halil Karataş'ın çiftçilik yapan babası Halil ve annesi İclal Karataş, 4 ay sonra evlendirecekleri oğullarının düğünü yerine şimdi cenaze hazırlıklarına başladı.
İlk kez şehit veren Alakeçi Köyü'nde askeri yetkililer tören için köy meydanına yağmur yağma olasılığını göz önüne alarak büyük bir çadır kurdu. Dar bir patika yoldan gidilen köy mezarlığının yolu Karayolları'nın iş makineleri tarafından genişletildi. Gençler köy meydanına ve şehit evine Türk bayrakları astı.
İki oğullarından birini şehit veren Karataş çifti, oğullarının vatani görevini yaptıktan sonra, iki yıl önce askerliği meslek olarak seçip, uzman çavuş olarak orduda kaldığını söyledi. Baba Halil Karataş, "Askerlik zor meslektir. Gitmesini istemedik. Ama asker olmak istedi. Acımız çok büyük" dedi.

Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale), ()

FD(AÖ/İD)