30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni sırasında, bazı gruplar isimlerinin okunmamasına tepki gösterdi.
Antalya’da 30 Ağustos Zaferi Bayramı’nın 92’inci yıl dönümü kutlamaları çelenk kriziyle başladı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören, Vali Sebahattin Öztürk, 3’cü Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Resmi çelenk sunma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından son bulurken, bazı siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü üyeleri de Atatürk Anıtı’na çelenk sunmak istedi. Tören tertip komitesine adlarının okunmaması nedeniyle tepki gösteren siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü üyeleri, "Bu çelenkleri buraya bıraktırmamaya kimsenin gücü yetmez" diye tepki göstererek Atatürk Anıtı’na çelenk sunup saygı duruşunda bulundu.
Öte yandan, 2012 yılında değişen resmi bayram yönetmeliğine göre, Başkent dışında Zafer Bayramı törenlerinde Atatürk Anıt veya büstüne mülki idare amiri, garnizon komutanı ve belediye başkanı tarafından çelenk konuluyor. En büyük mülki amirliğe ait çelenk anıtın alt kaidesinin tam ortasına, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait çelenk onun sağına, belediyeye ait çelenk ise soluna konuluyor. Çelenk konulduktan sonra İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekiliyor. Mülki idare amiri tarafından, beraberinde garnizon komutanı ve belediye başkanı olduğu halde törene katılanların ve halkın bayramı kutlandıktan sonra ise İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekiliyor.
(İHA)