Günlük Kurban Bayramı tatilinin ardından İstanbul'a dönüşler başladı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri bugün Çamlıca Gişeler'de denetleme yaptı. Ekipler gişelerden giriş yapan otomobil ve otobüs sürücülerini durdurup evraklarını kontrol etti. Trafik genel anlamda yoğun ama akıcı bir şekilde devam ederken, sürücülerin dikkatsizliğinden kaynaklanan küçük bir de kaza meydana geldi. Yoğunluk yaşanmaması için ekipler kaza yapan araçları hemen yol kenarına çektirdi. Sürücülerin tutanakları burada hazırlamaları sağlandı. Tatili bitirip dönüş yapan sürücülerden bazıları yollarda kısmi yoğunluk olduğunu söylerken bazı sürücülerde oldukça rahat bir şekilde seyahat ettiklerini söyledi.
8 GÜNDE 2 MİLYON 270 BİN 445 ARAÇ İSTANBUL'DAN ANADOLU'YA GEÇTİ
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Tülay Işık, bayram trafiğiyle ilgili çarpıcı sayılar verdi. Emniyet Amiri Tülay Işık, "525 noktada 2 bin 800 personel ile kontrollerimizi yapıyoruz. Bu anlamda, 8 gün içinde 16 bin 12 sürücüye çeşitli ihlallerden dolayı cezai işlem uyguladık. Bunlar azımsanacak rakamlar değil. Geçtiğimiz bayramlara bakıldığında son uyarıların ardından vatandaşlarımızın tatillerini son güne bırakmadığını görüyoruz. İstanbul'dan Anadolu'ya 8 gün içinde geçen araç sayısı 2 milyon 270 bin. Yine 8 günlük süre içinde Anadolu'dan İstanbu'la giren araç sayısı 1 milyon 13 bin 980" diye konuştu.
TRAFİKTE KABUS YAŞANMASINI BEKLEMİYORUZ
Işık ayrıca "Çok ciddi bir yoğunluk beklemiyoruz. Cuma gününden itibaren bir dönüş var. Vatandaşlarımız kademeli bir şekilde İstanbul'a giriş yapmaya başladı. Bugün çok ciddi bir kabus beklemiyoruz. Geceden itibaren sabah ilk ışıklarına doğru bu yoğunluğun biteceğini düşünüyoruz" dedi. Emniyet Amiri Işık ekiplerin uygulamalarının devam edeceğini de sözlerine ekledi.